Svéd tréner a Sapientia élén

Az Erste Ligából érkezik

40

Három év alatt harmadik szakvezetőjét nevezte ki a Sapientia U23 jégkorongcsapata. Ezúttal a svéd Jens Brändström veszi át a csapat irányítását, aki legutóbb az Erste ligás Hokiklub Budapest vezetőedzője volt.

Szakmai kihívásokat rejt a Sapientia U23 irányítása                                                                Fotó: Somogyi Attila

Jens Brändström veszi át a Sapientia U23 jégkorongcsapatának irányítását. A skandináv szakember az előző szezonban az Erste Ligában szereplő Hokiklub Budapest felkészítéséért felelt, előtte hazájában és Norvégiában dolgozott. A magyarországi munka során szerzett helyismeretén túl az is a kinevezése mellett szólt, hogy jelentős tapasztalatot gyűjtött hasonló összetételű csapatoknál.
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia által fenntartott Sapientia U23 fennállásának első idényét finn edzővel játszotta le, a másodikban kanadai–székely páros irányította, a harmadik évadnak pedig egy svéd szakemberrel vág neki. Jens Brändström jelenleg még Budapesten tartózkodik, de nagy lelkesedéssel mesélt arról, hogy milyen várakozásokkal, célokkal érkezik hamarosan Székelyföldre.
„Amikor a szakmai igazgató bemutatta nekem az akadémia vízióját, kimondottan izgalmasnak találtam. Gondolkodtam, mivel tudnék hozzájárulni ehhez, hogyan tudnám segíteni a játékosokat, hogy minél többet fejlődjenek a következő szezon során. Ez volt az, ami felkeltette az érdeklődésem. Közben azt éreztem, hogy sikerült kellőképpen megismernem az itteni jégkorongéletet, ezért szerettem volna itt folytatni” – kezdte a vezetőedző.
A következő szezonban egyértelműen profizmusra és kiváló együttműködésre számít, mert ez ad lökést a fiúknak, így tudnak mindennap valami újat tanulni. Bemutatkozójából kiderült, milyen elvek határozzák meg a jégkorongról és általában a sportról való gondolkodását.
„Az edzői filozófiám, amit érvényesíteni akarok, nagyon röviden összefoglalható: kemény munka és szenvedély. Gyors hokit szeretnék játszani, úgy, hogy közben az ügyesség, a technikai készségek is maximálisan érvényesülni tudjanak. A svéd stílust próbálom minél inkább alkalmazni.”
A sapientiás fiúk sajátos helyzetben vannak, hiszen a profi jégkorong küszöbén állnak, és szeretnének belépni oda. Brändström korábbi állomáshelyein gyűjtött tudása ebben különösen nagy segítségükre lehet.
„Az Erste Ligában, Svédországban és Norvégiában is dolgoztam hasonló helyzetben lévő játékosokkal, ami elég sok értékes tapasztalattal járt. Először is minden játékosnak meg kell értenie, hogy a legnagyobb erény az akarat és az elkötelezettség. Hogyha nem dolgozol keményen, valaki más el fogja végezni a szükséges munkát, és a helyedre fog lépni. Nagy hangsúlyt fogunk fektetni a technikai készségek fejlesztésére. Ugyanakkor azt is szeretném, ha a játékosaim átlátnák a teljes képet, ezért igazán magas szintű taktikai felkészítést igyekszem nekik biztosítani” – tekintett előre a vezetőedző.

Such maradt az MJSZ elnöke
Such György maradt a Magyar Jégkorongszövetség elnöke, miután a Székesfehérváron, a Mol Aréna Sóstó rendezvényközpontjában rendezett tisztújító küldöttgyűlésen 176–19-es szavazatszámmal győzött Szuper Levente ellenében. „Nagy örömömre szolgál, hogy sikerült kiérdemelnem a bizalmat, főleg ekkora fölénnyel, ami egyben felelősség is – mondta győzelme után pillanatokkal Such György. – Igyekszem megszolgálni a bizalmat.”

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.