Svájci edző segíti a felkészülését

40

Új edzője van Miklós Editnek, a szocsi olimpián lesiklásban hetedik helyen végzett csíkszeredai, de magyar színekben versenyző sportolót Stefan Abplanalp készíti fel a következő idényre. Miklós Edit edző nélkül versenyezte végig a 2015/2016-os idényt, miután a szezon elején vált meg korábbi edzőjétől, az osztrák Walter Hubmanntól. A magyar síző – aki lesiklásban a 14. helyen végzett a vk-sorozatban – néhány hét múlva kezdi meg a közös munkát új edzőjével.
A Magyar Síszövetség (MSíSZ) tegnapi közleménye szerint a 28 éves csíkszeredai születésű versenyző a 2016/17-es szezonnak már az új szakemberrel vág neki, a cél pedig az, hogy a világkupa-sorozatban dobogós helyezéseket szerezzen, a jövő évi St. Moritz-i világbajnokságon és a 2018-as pjongcsangi téli olimpián pedig pályafutása legjobb eredményét érje el. „A szövetség számára nyilvánvaló, hogy Miklós Editnek egy különösen tapasztalt és motivált edzőre van szüksége, aki velünk együtt szeretne sporttörténelmet írni, segítségével Edit elérheti álmait, számtalan dobogós helyezést és az aranyérmet is” – idézte a közlemény Kaszó Klárát, az MSíSZ ügyvezető elnökét, aki hozzátette: a szövetség további erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a síző felkészülésének körülményeit ideális szintre emelje.
Stefan Abplanalp az előző szezonban a svájci női csapatnál dolgozott, korábban pedig többek között az olimpiai és világbajnok amerikai Lindsey Vonn, valamint Julia Mancuso felkészülését is irányította.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.