Sűrű napok következnek

Elkészült az Erste Liga középszakaszának menetrendje

37

Bár még három – esetenként két – forduló hátravan a jégkorong Erste Liga alapszakaszából, a bajnokságot szervező Magyar Jégkorong Szövetség közzétette a középszakasz menetrendjét is. Mind a felsőház, mind az alsóház csapatai megvannak, így a tervezhetőség jegyében megtették ezt a lépést.

Nagy a küzdelem az alapszakasz első helyéért

Kiközölte a jégkorong Er­ste Ligát szervező Magyar Jégkorong Szövetség a sorozat középszakaszának menetrendjét. Ugyan még hátravan néhány forduló az alapszakaszból, ám a további mérkőzések eredményétől függetlenül kialakult az alsó-, illetve a felsőház mezőnye. Ugyanakkor a két osztályon belül még történhetnek helycserék, ami a bónuszpontok miatt lehet érdekes.
A felsőházban a Ferencváros és a Sportklub az első helyért csatázik, míg a Brassó–Újpest–Debreceni trió a harmadik helyért. A felsőházban az eddigi megszerzett pontok lenullázódnak, helyettük a megszerzett pozíció fejében bónuszpontot kapnak a csapatok 6–3–2–1–0 leosztásban.
Az alsóház első helyéért a Fehérvár, a Gyergyói HK és a Dunaújváros küzd, míg a többi csapat mondhatni bebetonozta helyét. Itt már 6–3–2–1–0–0 pont leosztásért megy a harc.
A Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói Hoki Klub dolgát tovább nehezítheti, hogy az Erste Liga mellett a román bajnokságra is oda kell figyeljenek. A Sportklub januárban még négy román bajnokit is letud, és a középszakasz meccseivel 16-ra nő a hivatalos találkozók száma. Februárban sem lesz sokkal könnyebb. A román bajnokságban hat meccs marad még hátra: négy a Galaccal, egy a Brassóval és egy a Sapientia U23-mal. Ehhez hozzáadódik még az öt Erste Liga középszakaszbeli meccs.
A Gyergyói HK az Erste Liga alsóházában két mérklőzéssel többet kell letudjon és kétszer annyit kell utazzon, mint a Sportklub. Ráadásul a román bajnokságban is két összecsapással kevesebbet tudott le Mikael Tisell legénysége, ami az ő dolgukat is alaposan megnehezíti. A piros-fehérek a román bajnokság alapszakasza során négy-négy alkalommal kell találkozzanak a Galaccal és a Sapientia U23-mal, két alkalommal a Spor­tullal, és 1-1 alkalommal a Brassóval, illetve a Steauával.

A középszakasz műsora

Felsőház: január 24.: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30); január 26.: Csíkszeredai Sportklub – Debreceni DEAC (18.30); január 31.: Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub (20); február 1.: Újpest – Csíkszeredai Sportklub (19); február 3.: Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (19); február 15.: Csíkszeredai Sportklub – Újpest (18.30); február 17.: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (18.30); február 23.: Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom (18.30).

Alsóház: január 25.: Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30); január 27.: Gyergyói HK – Vienna Capitals II. (18.30); január 30.: Fehérvári Titánok – Gyergyói HK (19.30); február 1.: Hokiklub Budapest – Gyergyói HK (19.40); február 3.: Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK (19); február 11.: Gyergyói HK – Schiller-Vasas SC (18.30); február 14.: Gyergyói HK – Hokiklub Budapest (18.30); február 16.: Gyergyói HK – Fehérvári Titánok (18.30); február 20.: Vienna Capitals II. – Gyergyói HK (18.50); február 22.: Schiller-Vasas SC – Gyergyói HK (19.40).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek