Súlyos baleset egy spanyol autópályán, 13 halott

44

Balesetet szenvedett egy egyetemistákat szállító autóbusz vasárnap Spanyolország északke­leti részén, Katalóniában. A busz 13 utasa meghalt, legalább harmincan súlyosan, további 13-an pedig könnyebben megsérültek. A balesetben életét vesztette egy román egyetemista lány és megsérült három magyar diák – közölték a helyi hatóságok.

Mentési munkálatok Fotó: hirado.hu
Mentési munkálatok Fotó: hirado.hu

Az autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, és barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta.
A diákok a hagyományos tűzijátékünnepen, a Fallason vettek részt Valenciában, és visszafelé tartottak Barcelonába az AP7-es autópályán, amikor reggel hat óra körül, nagyjából az út felénél, a Tarragona tartománybeli Freginals közelében a jármű balesetet szenvedett.
Jordi Jané katalán belügyi illetékes tájékoztatása szerint a busz előbb az autópálya jobb szélére sodródott, majd a sofőr elrántotta a kormányt, és áthajtott a szemközti sávba, ahol a jármű egy autóval ütközött, majd az oldalára borult.
A másik járműben két utas sérült meg. Jané szerint minden jel arra utal, hogy emberi hiba okozta a balesetet.
A busz sofőrje csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A barcelonai hatóságok közölték, hogy a vérvizsgálatok szerint a sofőr nem fogyasztott sem alkoholt, sem pedig kábítószert.
Az autóbuszon 56 diák utazott, köztük magyar és román állampolgárok. A mentőszolgálatok még a helyszínen dolgoznak. Az áldozatok azonosítása folyik.
A valenciai kirándulás szervezői a TV3 katalán televízió információi szerint két barcelonai egyetem többségében külföldi hallgatói számára öt buszt béreltek, s a konvojból az utolsó járművet érte a baleset.
VI. Fülöp spanyol király és Letícia királyné részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Carles Puigdemont katalán kormányfő kétnapos gyászt rendelt el a történtek miatt.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.