Sugarloaf az Akusztik színpadán

„Jól eső zenei kihívásnak tartjuk, ha akusztikusan játszunk”

30

A Sugarloaf zenekarról a hangos pop-rockos hangzás jut eszünkbe, most azonban az A38 színpadán egy másik arcukat mutatják meg az M2 Petőfi TV nézőinek hétfőn este. Az elmúlt 25 év slágereit szedték egy csokorba, kiegészítve a legújabb, Sputnik című albumuk dalaival és kaptak a jól ismert számok egy új hangzást az Akusztik műsorában.

Muri Enikõ énekel A Dal címû többrészes show-mûsor harmadik válogatójának felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisának 1-es stúdiójában. A mûsor gyõztese képviseli majd Magyarországot a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Ukrajnában, Kijevben.
MTVA Fotó: Zih Zsolt

– Örültünk, hogy ilyen hosszú idő után végre együtt zenélhettünk az Akusztikban. Jól eső zenei kihívásnak tartjuk, ha akusztikusan játszunk, mert a hangszerelés miatt más köntösbe bújnak a dalok – kezdte Muri Enikő, a zenekar énekese. – Hozzám az összes dal nagyon közel áll. A mostani akusztik verzióban a Hunny Bunny-t imádtam a leginkább. Az akusztikus hangszereléssel olyan volt, mintha egy új dalt énekeltem volna.

Az Akusztik színpadán vendégművészekkel, trombitával, szaxofonnal és vokalistákkal kiegészülve szólaltak meg a Sugarloaf dalok exkluzív bulit varázsolva az A38 Hajóra, ahol közönség nélkül csaptak a húrok közé:

– Teljesen más volt közönség nélkül játszani, kicsit olyan volt, mint egy nagyon jól sikerült próba, ahová szépen felöltözött mindenki. Nagyon hiányzott a taps, az együtt éneklés, a visszajelzés – tette hozzá Muri Enikő.

Néhány szám erejéig a yesyes zenekarból is ismert Szabó Ádám is csatlakozott hozzájuk.

– Régóta baráti kapcsolatban vagyunk, rendszeresen látogatjuk egymás koncertjeit is. A legújabb lemezünkön is van egy közös dal Ádámmal, így kézenfekvő volt, hogy a műsorban is vele kiegészülve adjuk ezt elő. Ádámot nagyon tehetséges zenésznek tartjuk, ezért is ragaszkodtunk hozzá, hogy ne csak a hangjával, hanem a hangszerével is hozzájáruljon a műsor sikeréhez – árulta el a Muri Enikő, aki azt is hozzátette, hogy Oláh Ibolya Baby című dalának feldolgozását is hallhatják majd a nézők tőlük.

A Sugarloaf Akusztik 2020. június 14-én helyi idő szerint 23:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később június 15-én, hétfőn, 23:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

 

 

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.