Stroll bevásárolta magát a brit autógyárba: Csapata lesz az Aston Martinnak

22

Noha még nem ismert, hogy mikor kezdődik el az idei Forma–1-es világbajnokság, a jövőt illetően egy már biztos: 2021-ben csapatot indít az Aston Martin brit autógyár. Nem egy új gárda érkezéséről van szó, hanem a jelenlegi Racing Point alakul át, a csapattulajdonos Lawrence Stroll ugyanis bevásárolta magát és ügyvezető elnöke lett a brit luxusautógyárnak.

Az idei Racing Point a tavalyi Mercedes hasonmása. Jövőben erőforrást és nevet váltanak

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor és melyik országban rajtolnak el először idén a Forma–1-es autók, de az már biztossá vált, hogy a 2021-es idénytől újabb autógyártó csatlakozik a mezőnyhöz, mi több, gyári csapattal. Nem egy új gárda érkezik, hanem egy jelenlegi alakul át és vált nevet jövőtől.
Az Aston Martin brit luxusautógyár nehéz pénzügyi helyzetben van ugyan, ám némileg fellélegezhet a cég, miután a kanadai Lawrence Stroll által vezetett konzorcium 260 millió fontos tőkeinjekciót ajánlott, amelynek részvényesei ezt hétfőn elfogadták. a 60 éves üzletember azt követően fektetett újra az Aston Martinba, hogy az év elején 182 millió fontért 16,7 százalékos üzletrészt szerzett a cégben. A részvényesek ugyanakkor Strollt nevezték ki ügyvezető elnöknek a brit luxusautógyár élére. A kanadai üzletember a tulajdonosa a Racing Point Forma–1-es csapatnak a Yew Tree Consortium-on keresztül, amely 2021-től átalakul, és az Aston Martin gyári gárdája lesz.
Az idei Forma–1-es világbajnokságban eléggé érdekes helyzet alakulhat ki – amely már amúgy is a koronavírus-járvány miatt eléggé szokatlan lehet –, hiszen a Honda motorokat használó Red Bull Racing hivatalos névadó szponzora az Aston Martin, míg a Racing Point autóit Mercedes erőforrás hajtja.
A napokban felmerült, hogy Toto Wolff, a Mercedes Forma–1-es istállójának csapatfőnöke és ügyvezetője szintén csatlakozhat az Aston Martin-projekthez akár valamilyen pozíciót betöltve, akár befektetőként. A feltételezéseket erősíti, hogy az osztrák üzletember rendkívül jó kapcsolatot ápol Lawrence Stroll-lal. Wolff csak részben tagadta a pletykákat, hiszen csupán annyit jelentett ki, hogy nem lesz vezérigazgató.
Az Aston Martin 1960 után tér vissza gyári csapatként a Forma–1-be, az istálló központja pedig Silverstone-ban marad. – Egy ilyen pedigrével és történelemmel bíró márkának a motorsport legmagasabb szintjén kell versenyeznie. Szerintem az Aston Martin beszállása a legizgalmasabb dolog, ami a Forma-1-gyel történt – jelentette ki Stroll, hozzátéve, nem kell attól tartani, hogy a pénzügyi nehézségek miatt nem tud megvalósulni az Aston Martin Forma–1-es projektje. A kanadai üzletember arról nem beszélt, jövőre kik vezetik majd csapata autóit, idén a még Racing Point Mercedes néven induló istálló két versenyzője Lance Stroll és a mexikói Sergio Pérez.

Egyelőre nem halasztnak
A Brit Nagydíj szervezői közölték, hogy más sporteseményekkel ellentétben, nekik még nem kell dönteniük arról, hogy elhalasztják-e a rendezvényüket. A silverstone-i futam logisztikai szempontból pont megfelelő lenne arra, hogy a 2020-as szezon első versenye legyen.
Konkrétum továbbra is nagyon kevés van az idei Forma-1-es szezon rajtjával kapcsolatban, jelenleg annyi biztos, hogy a június 14-i Kanadai Nagydíj a legkorábbi verseny, amelyet még nem halasztottak el, a jogtulajdonos Liberty Media pedig 15-18 futamot szeretne az idén, aminek érdekében akár 2021-re is hajlandó elnyújtani a szezon végét. A július 19-én esedékes Brit Nagydíj szervezői azonban most megtörték a csendet, és legalább annyit tudattak a világgal, hogy április végéig kivárnak a döntéssel a silverstone-i futam sorsáról.
A silverstone-i futamot három olyan nagydíj, a kanadai, a francia és az osztrák előzi meg a naptárban, amelyet még nem töröltek vagy halasztottak el.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek