Storck marad az edző

54

Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott edzője, leg­alábbis a jövő évi franciaországi kontinensviadal végéig. A ma­gyar focisok és a válogatott stábja között négymillió eurót osztanak szét az Európa-bajnokságra való kijutást követően – hangzott el a magyar szövetség vezetőinek sajtótájékoztatóján.

Az Európa-bajnokságon is Bernd Storck irányítja majd a magyar válogatottat
Az Európa-bajnokságon is Bernd Storck irányítja majd a magyar válogatottat

A jövő évi franciaországi Európa-bajnokság végéig a jelenlegi szövetségi kapitány, Bernd Storck irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat. A német szakembernek sportigazgatóként 2018 márciusáig szól a szerződése, ez a pozíciója is megmarad, de a kontinensviadal végéig továbbra is ellátja a szövetségi kapitányi feladatokat – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke. „Az Eb után el kell gondolkodni, hogyan tudja folytatni a kapitányi tevékenységét az utánpótlás igazgatói teendői mellett. Rendkívül jó munkát végzett Storck, hosszú távon tervezünk vele” – tette hozzá az elnök.
A magyar válogatottat a 2016-os franciaországi Eb-selejtezők során három szövetségi kapitány is irányította. A selejtezősorozatot Pintér Attila irányításával kezdte meg a magyar válogatott, a 2013. december 19-én kinevezett szövetségi kapitányt viszont az északírek elleni hazai meccs után menesztették tisztségéből. Helyét Dárdai Pál vette át, aki hét meccsen ült a kispadon, ezalatt négy győzelmet aratott, kétszer döntetlent ért el és egyszer vereséget szenvedett a magyar válogatott. Dárdai párhuzamosan a Hertha BSC edzője is volt, a berliniek kérésére mondott le idén július 20-án, helyét ekkor vette át a MLSZ sportigazgatója. Bernd Storck irányítása alatt az Eb-selejtezőket két győzelemmel és két döntetlennel zárta a magyar válogatott, a pótselejtezőben pedig két diadalt aratott a csapat. A jövő évi Európa-bajnokságon Andreas Möller segíti majd Storckot a kispadon, az edzői stábban Sallói István és Szabics Imre is helyet kap.

Milliós jutalmak
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) minden, az Európa-bajnokságra kijutó válogatottnak 12 millió eurós részvételi összeget utal át. A MLSZ vezetői szerint ennek egyharmadát, azaz négymillió eurót a válogatott keret tagjai és az edzői stáb között osztanak szét. Csányi hétfőn azt mondta, őt is meglepte, hogy összesen 75-en szerepeltek a keretben az Eb-selejtezők alatt, de idetartoznak azok is, akik a tavaly tavaszi felkészülési találkozókon is tagjai voltak a magyar válogatottnak. Az MLSZ elnöke szerint a legtöbbet kereső játékos mintegy 130 ezer eurót vihet haza, míg, a legkevesebb összeg, amit egy focis kap, az 3–10 ezer euró között van. A pénzt attól függően osztják szét, hogy ki mennyit szerepelt a selejtezőkön, az elnök szerint az összeg amúgy még nőhet az Eb-től függően. Érdekesség, hogy a magyar válogatott focisok minden Eb-selejtező-mérkőzés után kaptak eddig is prémiumot. Csányi szerint játékosonként eddig pontonként két és fél millió forint (mintegy 8 ezer euró) került kifizetésre a játékosoknak, a kijutási prémium pedig függ majd attól, hogy ki mennyit játszott a selejtezők során.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek