2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Startol a rendezvénydömping

Négynapos programmal, benne tíz nagyszínpadi koncerttel és hasonló számú helyi zenei előadóval, számos kulturális rendezvénnyel és sporteseménnyel startol július 30-án a Csíkszeredai Városnapok rendezvénysorozata.

Antal Attila a csíkszeredai programkínálatot mutatta be. Városünnep négy napon keresztül
Antal Attila a csíkszeredai programkínálatot mutatta be. Városünnep négy napon keresztül

[dropcap]A[/dropcap]z idei Csíkszeredai Városnapok rendezvénysorozat programját sajtótájékoztató keretében ismertette tegnap Antal Attila, Csíkszereda polgármesteri jogkörökkel megbízott alpolgármestere. A polgármesteri hivatalban tartott találkozón Antal előrebocsátotta: a jelenlegi körülmények között a megtizedelt számú városvezetésnek is sikerült tartalmas és színvonalas városnapi programot összeállítania. A városnapok véglegesített programja a www.szereda.ro honlapon is elérhető, de a járókelők a Csíkszeredában kihelyezett plakátokon és szórólapokon is megtekinthetik.

Kiemelt programok
Antal Attila nem kívánta részletekbe menően ismertetni a városnapi programot, kiemelt azonban néhány rendezvényt. Elsőként a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes 25. évfordulójának alkalmából műsorra tűzött előadását ajánlotta: A helység kalapácsát pénteken a Mikó-várban játsszák, táncolják. A városnapok nyitóünnepségén a Siculum Band Fúvószenekar is bemutatkozik, de természetesen nem marad el az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Pityókafesztivál sem. A főzőversenyre július 25-ig várják a csapatok nevezését.
– A városnapok idején már megszokott térrendezést, a színpadok és a kézművesvásár helyét idén sem változtatjuk meg. Az elmúlt években ugyanis nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk arra vonatkozóan, hogy a Szabadság tér mellett jó ha bevonjuk a programok helyszíneibe a Majláth Gusztáv Károly teret, illetve a promenádot is – részletezte Antal. Az alpolgármester szerint idén többen jelezték, hogy bekapcsolódnának a városnapi programok alakításába, ettől az önkormányzat sem zárkózott el, így kapott helyet a programkínálatban például az Erdély Café – Orpheus-sátor, ahol sör- és borkóstolóval, valamint kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

Koncertek minden este
A városnapok programjában a zenei kínálat is változatosnak ígérkezik: műfajilag színes előadók lépnek színpadra pénteken, szombaton és vasárnap este a nagyszínpadon, illetve az Origo-színpadon.
– A fellépők listáját egy fiatal csapat válogatta össze, akik arra törekedtek, hogy a koncertek között mindenki megtalálja majd az ízléséhez legközelebb álló zenei képviselőt – mondta Antal. Az esti órákban tehát az Origo-színpadon a helyi zenekarok, a nagyszínpadon pedig pénteken a Pankastik, a Kistehén, a Compakt Disco, szombaton a Bagossy Brothers Company, a Kiscsillag és a Trupa Compact lép fel, míg az utolsó napon a Defender, Szabó Balázs Bandája és a Balkán Fanatik koncerteket élvezheti a nagyközönség. A városnapi rendezvénysorozat vasárnap este, az utolsó koncert után tűzijátékkal zárul. A városi önkormányzat számításai szerint az idei városnapok megszervezése 300 ezer lejbe kerül, ebből 50 ezer lejt támogatásból teremtett elő az önkormányzat.

[box type=”shadow” ]Hangversennyel indítanak A Csíkszeredai Városnapok nul­ladik napján, július 30-án, csütörtökön este 7 órától a Csíki Ka­marazenekar tart városnapi ünnepi hangversenyt a Szent Ágos­ton-templomban. A zenekart a művészeti középiskola egykori diákjai, jelenlegi tanárai, illetve marosvásárhelyi, kolozsvári vendégművészek alkotják. A hangversenyen közreműködik a Nagy István Művészeti Középiskola Vegyeskara is.[/box]

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb