Squash Csíkszeredában

101

Hargita-kupával díjazott fallab­datornát rendeznek Csíkszeredában a hétvégén a Transylvannian Tennis&Squash klub pályáin. Közel negyven sportolót várnak az eseményre belföldről és külföldről is.

[dropcap]N[/dropcap]emzetközivé növi ki magát a squash Hargita-kupa, amelyre a hétvégén – augusztus 21–23-án – kerül sor. Az eseménnyel kapcsolatosan sajtótájékoztatót tartott Szász László, a Transylvannian Tennis&Squash klub vezetője, illetve Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba. Szász László elmondása szerint legalább 40 sportolóra számítanak. A résztvevők belföldről, Magyarországról, sőt Szlovákiából is érkeznek. „A verseny célja az új sportág népszerűsítése is, amely februárban mutatkozott be Csíkszeredában. Ez alkalommal a szakági szövetség elöljárói is elismerően beszéltek a centrumról, amelyet az egyik legjobbnak ítéltek meg, ami az országban van. Az azóta eltelt időben junior országos címet is szerzett a csíkszeredai Szász Kincső. Kincső ezúttal a felnőttek között fog versenyezni, amelyre egész nyáron készült. A tornán férfi, női és ifjúsági korosztályban fognak versenyezni – fogalmazott Szász.
Borboly Csaba a sport fontossága mellett kiemelte, hogy Szász csodát épített Csíkszeredában. „Egy újabb bizonyíték arra, hogy itthon is lehet fejlődni. Lépésről lépésre haladt, és ma már jó példát tud mutatni. Nemcsak a gazdasági tényezők fontosak számára, hanem valamit vissza is ad az embereknek. Tornákat, nemzetközi versenyeket szervez” – fűzte hozzá a tanácselnök.
Hargita Megye Tanácsa 14 599
lejjel támogatja az eseményt, de további szponzorok is a torna mellé álltak. Így támogató továbbá a Román Squash Szövetség, az Amigo&Intercost, a squashacademy.ro, az EuroGsm és az all4clean.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.