Sportszerűségből jeles

52

Noha játék nélkül is megnyerte volna a meccset, a VSK Csíkszereda mégis kiállt és a pályán is legyőzte a Târgu Jiu SE-t a férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszából elnapolt meccsen. Szombaton a csíki játékosokat a hazai csapat drukkerei is megtapsolták, amikor úgy döntöttek, nem a zöld asztalnál kellene eldőljön a mérkőzés. Sportszerűségből jelesre vizsgáztak a csíki játékosok és a csapat edzője.

A zöld asztalnál már a zsebükbe volt a győzelem, a VSK Csíkszereda mégis úgy döntött, a pályán akarja megnyerni Târgu Jiuban a helyi SE elleni, a hazai férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának második fordulójából elnapolt mérkőzést. A csíki csapat játékosait és edzőjét a hazai közönség is megtapsolta, amikor a játék mellett döntöttek.
– A mérkőzés 17 órára volt kiírva, de nem volt a meccs kezdésekor egészségügyi asszisztencia, a mentő nem érkezett meg. A szabályok szerint vártunk tizenöt percet, ami alatt egyeztettünk a mérkőzés megfigyelőjével, negyed óra elteltével pedig levonultunk a pályáról. A fiúk éppen beértek az öltözőbe, amikor megtudtuk, hogy megérkezett a mentő. Noha a meccs megfigyelője elmondta, nem vagyunk kötelesek lejátszani a találkozót, hiszen a kiírt kezdési időt követően tizenhat perccel később ért a helyszínre a mentő, mi mégis vállaltuk a játékot – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, amikor a csapat visszament a pályára, a mintegy nyolcszáz fős Târgu Jiu-i közönség megtapsolta a csíki kosarasokat. – Én kértem a fiúkat, hogy játsszák le a meccset, mert így a sportszerű. Azt hiszem, hogy a sportról kell szólnia egy bajnokságnak, és egy meccs ne azon dőljön el, hogy túl a negyed órán egy vagy több percet késik egy mentő – tette hozzá Lászlófy Botond.
Az első negyedben jól ment a játék a csíkiaknak, öt perc után kilenc ponttal vezettek, ám a Târgu Jiu SE előbb felzárkózott, majd az első pihenő előtt ki is egyenlített. A második játékrész elején a hazaiak lendülete tovább tartott, és négypontos előnyre tettek szert, de három perc után megfordult a játék képe, és újra a csíkiak szerezték meg a vezetést, a nagyszünetre pedig hatpontos VSK-előnnyel mehettek a csapatok.
A harmadik negyed eléggé rosszul sikerült a csíkiaknak, annak ellenére, hogy másfél perc játék után tízre nőtt az előnyük, a hazaiak belelendültek és megfordították az állást: a játékrész végén a Târgu Jiu SE vezetett négy ponttal.
– Nagyon kapkodva, idegesen játszottunk a harmadik negyedben, ezt pedig kihasználta az ellenfél – mondta a csíkiak edzője. Az utolsó játékrész elején a VSK egyenlíteni tudott, majd két és fél perc után a vezetést is megszerezte, innentől pedig sikerült fokozatosan növelni az előnyt, kilenc és tizenkét pont között változott. A hajrában hatra faragták a házigazdák a hátrányukat, de az utolsó percben a VSK hét, míg az ellenfél csak négy pontot szerzett, így a csíkiak megnyerték a meccset.

Eredmény
Târgu Jiu SE – VSK Csíkszereda 78:87 (24:24, 13:19, 21:11, 20:33). A csíki pontszerzők: Simeunovic 35 (5×3), Pierce 24, Matevz Magusar 14 (3×3), Lokodi 5, Movileanu 5 (1×3), Raul Olariu 2, László Arnold 2.
A Kék csoport állása: 1. VSK Marosvásárhely 43 pont (21/1), 2. VSK Máramarossziget 37 p. (15/7), 3. VSK Focșani 35 p. (13/9), 4. Târgu Jiu 33 p. (11/11), 5. Bukaresti Rapid 32 p. (10/12), 6. VSK Csíkszereda 31 p. (9/13).
A következő forduló műsora: péntek: VSK Csíkszereda – Focșani (17); szombat: Máramarossziget – Marosvásárhely, Târgu Jiu – Rapid.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek