Sportra, kultúrára, hagyományőrzésre

86

Több gyergyószentmiklósi szervezet kapott támogatást az elmúlt időszakban a magyar kormánytól, így jelentős összegek érkeztek a városba – mondta sajtótájékoztatón Nagy Zoltán polgármester. Sport-, kulturális és hagyományőrző tevékenységet is támogat az anyaország.

A szentmiklósi városháza. Példátlan összegű támogatásnak örülhetnek Fotó: László F. Csaba

A város polgármestere sajtótájékoztatón köszönte meg a magyarországi segítséget.
– A magyar kormány egyre inkább elkötelezett a székelyföldi fejlesztések terén. Példátlan mértékű támogatásokban részesült váro­sunk – mondta Nagy Zoltán.
Mások mellett a Figura Stúdió Színház működési költségeinek fedezésére 70 millió forintos (bő 1 millió lejes) támogatást kapott. Érkezett támogatás az elmúlt esztendőben a Székelyföldi Lovas Ünnep szervezésére, a Fogarassy Mihály Szakközépiskola számára pedig tanműhely felszerelésére, a géppark bővítésére adott pénzt az anyaország. Hagyományőrzés terén a Gránátalma Egyesület kapott jelentős támogatást, 1,9 millió forintot (28,3 ezer lejt). A gyergyói sport is korábban nem látott támogatást kap, a székelyföldi jégkorong-, valamint labdarúgó-akadémia jóvoltából műfüves futballpálya, illetve sátortetős jégpálya építését tervezhetik, továbbá gyergyószentmiklósi központtal megkezdhette tevékenységét az ökölvívó-akadémia. A központi edző- és versenycsarnok építésére több mint 450 millió forintot (bő 6,7 millió lejt) biztosít a magyar kormány.
Nagy Zoltán szerint mindez bizakodással tölt el, mutatja, hogy a magyar kormánynak fontos a gyergyói közösség.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek