Sportos nőiesség a Csíki Majálison

SkirtBike-felvonulás Csíkszerdában

34

Május első hétvégéjén szervezik meg a Csíki Majális Családok Hétvégéjét a csíkszeredai Központi parkban, ahol számos programmal várják az érdeklődőket. A könnyűzenei, kulturális és egyéb szórakoztató események mellett SkirtBike-felvonulás is lesz a városban, amely a sportos nőiességre és eleganciára fekteti a hangsúlyt.

Romániában a SkirtBike mozgalom 2010-ben indult, azóta több száz biciklis nő csatlakozott a kezdeményezéshez, népszerűsítve a nőiességet és a divatot. Az idei Csíki Majális – amelyet május 4–6. között szerveznek a csíkszeredai Központi parkban – teret ad ennek a mozgalomnak, így május 5-én 10 órától másodjára lesz SkirtBike-felvonulás a városban.
A szoknyás biciklizés útvonala egyelőre nem ismert, de annyi biztos, hogy az eseményhez kortól/nemtől függetlenül bárki csatlakozhat, és a részvétel mindenki számára ingyenes lesz. A szervezők fontosnak tartják a Csíkszeredában lévő bicikliutak és a biciklizés szabályainak megismertetetését a lakosokkal, valamint a tavalyi jelmondathoz hűen idén is hangsúlyozni szeretnék, hogy szükség van a jelenlegi útvonalak racionalizálására, és újabbak létrehozására is.
Az idei SkirtBike-on több kategóriában díjazzák a résztvevőket: a legszebben feldíszített bicikli, a legszebb bicikli, a legszebb anya-lánya páros, a legfiatalabb résztvevő és a legidősebb résztvevő díja is gazdárta talál. Különdíj és tombola is várja az érdeklődőket. Bővebb részletek a SkirtBike Miercurea Ciuc/Csíkszereda Facebook-ol­da­lon érhetők el.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.