Sportnaptár 2020-ra (4): Ősszel a focié a főszerep

27

Olimpia és paralimpia, labdarúgó Európa-bajnokság és Copa América – talán a legfontosabb sportesemények, amelyek ránk várnak 2020-ban. Az utolsó negyedévben a klubfoci szerepel előtérben, de a Nemzetek Ligájában is lesznek fordulók, a gyorsaságimotoros-világbajnokság, a Forma–1 és a rali-világbajnokság során is lesznek futamok. Decemberre is maradt egy kontinensviadal, a női kézilabdázók Norvégiában és Dániában harcolnak majd az Európa-bajnoki címért, de a hazai jégkorongozók is eldöntik a Románia-kupa sorsát.

Október
A hónap első napján a labdarúgó Európa Liga csoportkörének második fordulóját tartják, 3-án Antalyában megkezdődik a kick-boksz-világbajnokság. Negyedikén az Aragón Nagydíjjal folytatódik a gyorsaságimotoros-világbajnokság, 8. és 13. között a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének harmadik és negyedik fordulóját rendezik. 11-én a Forma–1-es pilóták Suzukában köröznek, 15-én kezdődik a Német Rali, a szakági világbajnokság 12. versenye, 18-án a túraautó-világkupa 8. futamát tartják Dél-Koreában, ugyanaznap pedig Motegiben állnak rajthoz a gyorsaságimotorosok. 20. és 22. között a labdarúgó Bajnokok Ligája és Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában lépnek majd pályára a csapatok, 23-án és 24-én a Brassó Ralival ér véget a hazai szakági országos bajnokság, 25-én a Forma–1-es pilóták Austinban, a gyorsaságimotoros versenyzők pedig Phillip Island-en állnak rajthoz. A hónap utolsó napjaiban, 27-én és 28-án Szarajevóban tartják a tékvandósok számára az olimpiai súlycsopor­tokban az Európa-bajnokságot. Egyelőre még nincs időpontja a Nemzeti Vágtának, illetve az ökölvívók női ifjúsági világbajnokságának, de a tervek szerint mindkét eseményt októberben tartják.

November
A hónap első napján biztos lesz mit követniük az autó- és motorsport kedvelőinek, hiszen ekkor ér véget a Brit Rali, ezen a napon tartják a Forma–1-es Mexikói Nagydíjat és a gyorsaságimotoros-vb 19. futamát Szepangban. 3. és 5. között a foci BL és EL csoportkörének negyedik fordulójára kerül sor, 6. és 8. között Nyíregyháza és környéke ad otthont a Magyar Ralinak, amely a szakági Európa-bajnokság utolsó versenye lesz. November közepén a labdarúgó-válogatottak újra pályára lépnek, hiszen 12. és 17. között a Nemzetek Ligája csoportkör 5. és 6. fordulójának meccseit játsszák, 15-én a Forma–1-es pilóták Sao Pauló-ban, a gyorsaságimotorosok pedig Valenciában köröznek. 17-én Dubajban elkezdődik a karate-világbajnokság, 19. és 22. között Japán ad otthont a világbajnoki ralifutamnak, 21-én játsszák a dél-amerikai klubfoci csúcsmeccsét, a Libertadores-kupa döntőjét Rio de Janeiróban, 22-án a túraautósok Makaóban versenyeznek a világkupában. 23. és 29. között a teniszezők a Davis-kupa szuperdöntőjét játsszák Madridban, szintén 23-án kezdődik Antalyaban a kick-boksz pointfighting, kick-light és full-conctact világbajnokság, 24. és 26. között a labdarúgók a BL és EL csoportkör 5. fordulójában lépnek pályára, 29-én pedig a portugáliai Guimaraesben elrajtol az ifjúsági asztaliteniszezők világbajnoksága. Szintén 29-én ér véget az idei, rekordhosszúságúnak számító, 22 futamos Forma–1-es világbajnokság Abu-Dzabiban.

December
Dánia és Norvégia közös rendezésében zajlik harmadikától 20-áig a női kézilabda Európa-bajnokság, 8. és 10. között a labdarúgó BL és EL csoportkörének 6. fordulóját rendezik, 13-án pedig Sepangban zárul a túraautó-világkupa, amely idén tíz helyszínen zajlik majd. A darts PDC-világbajnokságnak idén is London ad otthont, a női ökölvívók világbajnokságát Bogotában tartják, ezeknek az eseményeknek egyelőre nem ismert az időpontja. Ahogyan nem lehet tudni, hogy a jégkorong Románia-kupa meccseit mikor játsszák, a hagyományok szerint erre a karácsonyt megelőző héten szokott sor kerülni, tehát valamikor december 14. és 20. között léphetnek pályára a csapatok a rotációs elv szerint Galacon, de erről egyelőre nincs pontos információ.

Ami kimaradt
Az elmúlt három, illetve a mai lapszámunkban közölt sportnaptár a főbb nemzetközi eseményeket tartalmazza, természetesen nem hiánytalanul, hiszen csak azok a rendezvények szerepeltek, amelynek helyszíne, időpontja biztos és nyilvános. A közöltek mellett azonban számos helyi, regionális, hazai és nemzetközi sportesemény lesz, amelyről – ahogyan az elmúlt években is – lehetőségeink szerint tájékoztatjuk majd a kedves sportot kedvelő olvasóinkat.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek