Sportnaptár 2020-ra (3): Foci-Eb, olimpia, paralimpia a harmadik negyedévben

25

Olimpia és paralimpia, labdarúgó Európa-bajnokság és Copa América – talán a legfontosabb sportesemények, amelyek ránk várnak 2020-ban. Július közepéig még fociláz lesz, hiszen 12-éig tart az Eb és a dél-amerikai kontinensviadal is, a hónap végén viszont fellobban az olimpiai láng Tokióban. Augusztusban a paralimpián Novák Károly Eduárdnak szurkolhatunk, de lesz a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, illetve elrajtol a hazai labdarúgó 2. és 3. Liga, remélhetőleg Hargita megyei szereplőkkel. Szeptemberben elkezdődnek a jégkorong Erste Liga és a román bajnokság küzdelmei is.

Július
A hónap elején még a focié lesz a főszerep, hiszen június 12-től tart az Európa-bajnokság és a Copa América, mindkét esemény döntőjét július 12-én játsszák. Július 5-én a túraautó-világkupa 6. futamát Spanyolországban tartják, ugyanaznap Spielbergben a Forma–1-es Osztrák Nagydíjra kerül sor. A hónap első hétvégéjén, 4-én és 5-én lesz a Székely Vágta is. Az európai klubfoci is útjára indul, 7. és 9. között játsszák a 2020/2021-es idény Bajnokok Ligája és Európa Liga első selejtezőkörének odavágóit, egy héttel később a visszavágókat rendezik, 12-én a gyorsaságimotorosok a Finn Nagydíjat teljesítik, és ezen a napon ér véget Szegeden a kajak-kenu nem olimpiai számainak világbajnoksága. Július közepén, 16. és 19. között a rali-vébé mezőnye újra ellátogat Kenyába, ahol a sorozat nyolcadik versenyére, a Szafari Ralira kerül sor, itthon pedig a Szeben Ralit tartják 17-én és 18-án, míg 19-én a Forma–1-es Brit Nagydíjat rendezik. 21. és 23. között a BL és EL második selejtezőkörének első, egy héttel később pedig a visszavágó meccseit játsszák, 23-án megkezdődik Budapesten a kajak-kenu maratoni Európa-bajnokság, amely 26-án ér véget. Július 24-én Tokióban fellobban az olimpiai láng, ekkor kezdődnek és augusztus 9-én érnek véget a XXXII. Nyári Olimpiai Játékok. A tervek szerint a hónap végén elkezdődik a labdarúgó 1. Liga is, ám ez attól is függ, érdekelt lesz-e a román válogatott a kontinensbajnokságon.

Augusztus
A hónap első napjaiban Mogyoródra figyel majd a Forma–1 rajongótábora, hiszen másodikán lesz a sorozat idei 13. futama, a Magyar Nagydíj. 4. és 6. között a BL és EL harmadik selejtezőkörének első, egy héttel később pedig a visszavágó meccseit játsszák. Szintén 4-én kezdődik Moszkvában a sakkolimpia, a tervek szerint 18-án kiderül, ki nyeri a sorozatot. Augusztus 6. és 9. között lesz a Finn Rali, 7. és 8-án a Bákó Rali, 9-én Csehországban gyorsaságimotoros-vb-futamot tartanak, és aznap alszik ki az olimpiai láng is Tokióban. A labdarúgó Európai Szuperkupa-meccset 12-én Portóban játssza majd a májusi Bajnokok Ligája és Európa Liga győztese, 14-én elkezdődik a Vuelta, azaz a spanyol kerékpáros körverseny – amely szeptember 6-ig tart –, 16-án pedig Ausztriában versenyeznek a gyorsasági motorosok. 18. és 20. között elkezdődik a BL és EL selejtezőinek rájátszása az odavágókkal, a visszavágókat egy héttel később játsszák, 25. és 30. között Párizs ad otthont az atlétikai Európa-bajnokságnak, 25-én pedig elkezdődik a XVI. Nyári Paralimpia Tokióban, amelyen a csíkszeredai Novák Károly Eduárdnak is szurkolhatunk. Augusztus 27. és 30. között zajlik Norvégiában a kajak-kenu maratoni világbajnokság, 30-án a Forma–1-es Belga Nagydíjat rendezik, míg Silverstone-ban a gyorsaságimotorosok köröznek, 31-én pedig elkezdődik a US Open tenisz Grand Slam-torna New York-ban. A tervek szerint augusztusban kezdődik el a hazai labdarúgó 2. és 3. Liga 2020/2021-es szezonja is, előbbiben a remények szerint az FK Csíkszereda is szerepelni fog, míg utóbbinak a Székelyudvarhelyi FC mellett a 2019/2020-as idény Hargita megyei bajnoka is tagja lesz. A tervek szerint a hónap első hétvégéjén zajlanak a Csíkszeredai Városnapok rendezvénysorozatai, amely során megtartják a Székely Maratont, de lesz streetball, lábtenisz, önkormányzati focitorna, illetve a Kárpát-medencei Labdarúgó Akadémia által szervezett ifjúsági focitorna is. A hónap folyamán tervezik megtartani Székelyföld Kerékpáros Körversenyét is.

Szeptember
A hónap első felében újra a labdarúgásé lesz a főszerep, hiszen 3. és 5. között játsszák a Nemzetek Ligája csoportkörének első, 6. és 8. között második fordulóját. Szeptember 3. és 6. között Új-Zélandon lesz rali-vb-futam, a hazai mezőny pedig 4-én és 5-én Iași-ban áll rajthoz. Ugyancsak hatodikán túraautó-világkupafutam lesz Ningpóban, míg a Forma–1 mezőnye Monzában áll rajthoz. Az olaszországi Trento és környéke 9. és és 13. között ad otthont az országúti kerékpáros Európa-bajnokságnak, 13-án lesz a gyorsaságimotoros-vb San Marinó-i Nagydíja, 15-én pedig elkezdődik Varsóban az asztaliteniszezők egyéni Európa-bajnoksága. Augusztus 15-én és 16-án a labdarúgó Bajnokok Ligája, 17-én pedig az Európa Liga csoportköre első fordulójának meccseit játsszák, 20-án Szingapúrban száguldanak a Forma–1-es pilóták. Ugyancsak 20-án kezdődik és 27-én zárul a svájci Aigle-Martigny-ban a kerékpárosok országúti világbajnoksága, 24. és 27. között lesz a Török Rali, a vb 11. futama, 27-én pedig Szocsiban tartják a Forma–1-es Orosz Nagydíjat. A hónap utolsó két napján a focisok Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójára kerül sor, a tervek szerint szeptember közepén rajtol majd el a jégkorong Erste Liga és a román felnőttbajnokság 2020/2021-es idénye is.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek