Sportklubosok a Sapientiánál

Kettős leigazolással folytatják

67

Nem kevesebb, mint tizenkét játékossal kötött hosszú távú szerződést a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. Ezen fiatal tehetséges sportolók a minél több játéklehetőség, illetve tanulás reményében a Sapientia U23-as csapatában fognak lehetőséget kapni a bizonyításra.

Horváth László (jobbról az első) további bizalmat kap a Sportklubtól Fotó: Pál Zoltán

A hivatalos bajnoki rajt előtt tovább körvonalazódik a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának jövőbeni kerete, és itt nem pusztán az előttünk álló szezonra kell gondolni, hanem hosszú távra. A Csíkszeredai Sportklub, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) között létrejött megállapodás szerint, amelyről már korábban is tájékoztattuk olvasóinkat, több fiatal csíki játékos is hosszú távú szerződést kapott. Konkrétan 12 játékossal kötött ilyen típusú szerződést a Sportklub.
Ígéretes sportolói pályafutás elé néznek ezek a fiatalok akik, első körben a SZJA által megálmodott és a nyáron létrehozott Sapientia U23-as csapatában kapnak lehetőséget a bizonyításra a román felnőtt­bajnokság keretében, ugyanakkor számukra lehetőség lesz feljátszani a Sportklub Erste ligás csapatába, ezáltal akár két fronton is bevethetők lesznek, bővítve a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros lehetőségeit.
– Azért hoztuk létre ezt a csapatot, hogy azoknak a fiatal játékosoknak, akik kinőtték az U18-as korosztályt, de még nem tudnak felmenni a nagycsapatba, vagy épp a határon mozognak, fejlődési és tanulási lehetőséget biztosítsunk. A két székelyföldi felnőttcsapat­tal – Csíkszeredai Sportklub és Gyergyói Hoki Klub – egyre jobb az együttműködés ezen a téren. A román bajnokságban a Sapientia U23-as csapatát fogják erősíteni a játékosok, míg az Erste Ligába feljátszhatnak – fogalmazott Nagy Attila a SZJA ügyvezetője.
Hodos László a Csíkszeredai Sportklub elnöke kifejtette, hogy mindez a jövőbeni folytonosságot szolgálja, és egyúttal köszönetét fejezte ki a Székelyföldi Jégkorong Akadémiának, hogy felkarolták a fiatalokat.
– Fontos ez a lépés a régió jégkorongjának, hiszen ezek a fiatalok a jövőben tehetségükkel majd a Csíkszeredai Sportklubot erősíthetik. Egyúttal ad egy folytonosságot a felnőttcsapatnak. Ezen az úton is szeretném megköszönni a Székelyföldi Jégkorong Akadémiának, hogy létrehozták a Sapientia U23-at, ahol a fiatalok folyamatos játéklehetőséghez jutnak majd, és bízom benne, hogy a jövőben is gördülékenyen együtt tudunk működni – jegyezte meg a klubelnök.
A Sapientia U23-as csapatát alkotó Sportklub játékosok: Bálint Adolf, Boldizsár Cristian, Csedő Erik, Dósa Csaba, Gecse Olivér, Ilyés Tamás, Magyar Áron, Márk Róbert, Salló Zsombor, Simon Roland, Szabó Zsolt Ákos, Tamirjan Eduard.

Horváth László kék-fehérben
A csíki jégkorongcsapat tegnap délután újabb játékos leigazolását jelentette be – aki úgymond hazatérő – Horváth László személyében. A Sportklub közösségi oldala megjegyzi: „A 18 esztendős játékos Győrből tér haza és kezdi el felnőtt pályafutását. Az elmúlt időszakban nagyon keményen dolgozott azért, hogy megfeleljen az edzők elvárásainak, ami sikerült is. A felkészülési meccseken gólpasszokkal és gólokkal hálálta meg a bizalmat.”

 

Első mérkőzés

Román bajnoki mérkőzést játszik csütörtökön és pénteken hazai környezetben a Csíkszeredai Sportklub, amely mindkét nap 18.30 órától a Sapientia U23-as csapatát látja vendül. A kék-fehér alakulatnak ez lesz az első két hivatalos meccse az idei szezonban. Jövő héten kedden és szerdán majd a Bukaresti Steaua látogat Csíkszeredába, hogy végül jövő pénteken a Ferencváros ellen elkezdődjön az Erste Liga újabb idénye is.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek