Sportklub-siker Gyergyóban

A meccs feléig bírta a GYHK

58

Nagy csatát hozott az idei jégkorongidény első székely rangadója, amelyen viszont a Csíkszeredai Sportklub harmincpercnyi játékidő után megtörte ellenfelét, a Gyergyói Hoki Klubot. A dupla fontosságú meccset, amely mind az Erste Ligába, mind a román bajnokságba beleszámított, a kék-fehérek három góllal húzták be.

Megérdemelten húzta be a győzelmet a Sportklub

Közel egy évtizednyi szünet után rendeztek újfent székely rangadót a jégkorong Erste Ligában, amelyen a Gyergyói Hoki Klub a Csíkszeredai Sportklubot fogadta. És hogy a rangadó tétje növelve legyen, az összecsapás mind az Erste Liga, mind a román bajnokságba beleszámított, így hat pont kerül kiosztásra.
Kiegyenlített erők küzdelme zajlott a jégen az első harmadban, hogy végül 20 percnyi játékidő után Papp, illetve Sulakov góljaira Sára tudjon válaszolni a hazai oldalon. A második felvonás eleje sem árulkodott arról, hogy hamarosan teljes unalomba fulladjon a meccs. A 24. percben egy sakk-mattra játszott Becze, majd egy megdolgozott Casaneanu-góllal meglépett a Sportklub. Innentől kezdve a hazai csapat nem igazán találta ellenszerét a Sportklub játékának, aminek köszönhetően egy picit unalomba is fulladtak az események. A záró harmadban hidegzuhanyként érte a csíki csapatot, hogy előbb Góga, majd Szimakov is betalált, de nem estek pánikba, és pár perc alatt visszaállították a háromgólos különbséget, amellyel le is zárták a tisztázatlan kérdéseket a kék-fehérek.
Ma este ugyancsak 18.30 órától a felek újfent összemérik erejüket, ám ezúttal „csak” a román bajnokság keretén belül.

Erste Liga, eredmények
Vasárnap: Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák 5–3 (1–1, 2–0, 2–2) /Stefishen (14., 39.), Varga (24.), Nemes (57.), Iberer (60.), illetve Jabornik (9.), Franssila (45.), Nagy M. (53.)/.
Hétfő: Gyergyói Hoki Klub – Csíkszeredai Sportklub 3–6 (1–2, 0–2, 2–2) /Sára (12.), Góga (45.), Szimakov (48.), illetve Papp (9.), Sulakov (19.), Becze (24.), Casaneanu (32.), Valchar (49.), Panov (53.)/.
A Hoki Klub Budapest – Schiller-Vasas, illetve a Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona meccsek tegnap este lapzárta után értek véget.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek