Sportfelszerelést kaptak

Öt klub csapatainak kedveztek

61

Öt megyei klub csapatainak adott át jégkorongütőket a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület. Több mint száz U12-es és U14-es jégkorongozó új ütőkkel kezdheti meg a 2019/2020-es idényt.

Hetven gyerek kapott hokibotot a nyertes pályázatnak köszönhetően Fotó: Horváth Tamás

Hargita megyei klubok csapatainak adott át hétfőn este a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület (HMJE) jégkorong ütőket, az U12-es és U14-es kishokisok közül hetvenen kezdhetik új felszereléssel a 2019/2020-es idényt. A csapatok közül olyan is van, amelynek minden tagja új hokibottal gazdagodott.
– A csapatok számára az egyik legjelentősebb kiadási tétel a jégkorongütők ellenértéke. Az év elején fogalmazódott meg bennünk, ha lehetőségünk nyílik rá, valamilyen formában támogatni szeretnénk az U12-es és U14-es csapatokat. Ez egy pályázati kiírás után februárban már formát is öltött, végül hétfőn este sikerült is átadni az ütőket – mondta Galusnyák Levente. A HMJE elnöke hozzátette, az ISK Csíkszereda, az ISK Gyergyószentmiklós, a Felcsík SK, a Csíkszentimrei Alcsík és a VSK Székelyudvarhely U12-es és U14-es csapatai kaptak új jégkorongütőket.
A fent nevezett öt klub csapatai évek óta részt vesznek a HMJE által szervezett Jégkorong Erdély Ligában, van olyan egyesület, amely több csapattal is harcol a pontvadászatban, ugyanakkor a csíkszeredai, a gyergyószentmiklósi és a felcsíki csapatok a magyar bajnokságban is érdekeltek.
A Hargita Megye Tanácsa sportpályázati kiírásán a megyei jégkorong-egyesület „Hokibotot s hej-haj” nevet viselő projektjét sikeresen bírálta el az önkormányzat, így 16 ezer lej értékben vásároltak és adtak át hétfőn hokiütőket a csapatoknak.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek