Spagettihidak készültek

80

Hídépítő versenyt szervezett nyolcadik osztályos diákoknak a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola, meghatározva az építőanyagot is: száraztészta. A kreatív, nem mindennapi versenyre hat általános iskola nevezett be, a legprecízebben a tusnádfürdői Jókai Mór tanoda csapata dolgozott, így szombaton ők vehették át az elsőknek járó díjat.

A tusnádi hídépítő csapat, a verseny első helyezettje. Türelem és statika
A tusnádi hídépítő csapat, a verseny első helyezettje. Türelem és statika

Száraztésztából, pontosabban spagettiből készítettek hidat azok a nyolcadik osztályos diákok, akik jelentkeztek a Kós Károly Szakközépiskola által meghirdetett kreatív versenyre. A meghatározott szabályok szerint a száraztészta és ragasztó felhasználásával készített építmény 500 mm-nél hosszabb kellett legyen, de nem haladhatta meg a 700 mm-t – tudtuk meg a szervezőktől. Bár mindez játéknak hangzik, és részben az is, spagettihidak építésében világszerte műszaki iskolák diákjai, egyetemi hallgatók versengnek, a tanintézmények pedig kiváló didaktikai eszközként használják a tésztahíd-építést.
Lapohos Anna-Mária aligazgató jelezte, a versenyre hat általános iskola jelentkezett: Csíkszeredából a József Attila és a Xantus János, a csicsói Kájoni János, a rákosi Cserei Mihály iskolából két csapat, Tusnádfürdőről a Jókai Mór iskola, Csíkszentsimonból pedig az Endes József. A munkák értékelése esztétikai szempon-
tok, illetve az adott híd szerkezete alapján történt – a versenyben az első helyezett a tusnádi csapat lett, míg a legszebb hidat a rákosi iskola csapata építette meg. A laskahíd-építő verseny egy Csíkszereda Önkormányzata által támogatott pályázat révén valósult meg.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek