szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Sorsoltak az Európa-bajnokságra: „Halálcsoportba” kerülhetnek

Továbbjutás esetén nagyágyúkkal kerülhet egy kvartettbe a magyar labdarúgó-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon. A románok könnyebb csoportba kerülhetnek.

Magyar–román csata is lehet a részvételért

Avilágbajnok francia és a címvédő portugál válogatott is a részben budapesti rendezésű csoportba került szombaton, a jövő évi labdarúgó-Európa-bajnokság bukaresti sorsolásán, azaz mindkettő a Puskás Arénában játssza két mérkőzését. Mivel Budapest rendezői párja München, így ebben a négyesben szerepel még Németország, amely mindhárom találkozóját hazai pályán játszhatja.
Amennyiben a magyar válogatott a márciusi pótselejtezőn kijut a kontinensviadalra, akkor ezzel a három csapattal kerül egy kvartettbe, a világbajnokkal és az Európa-bajnokkal ráadásul hazai pályán küzdhetne meg.
A Nemzetek Ligája A divíziójának pótselejtezőjéről még Izland és Bulgária kerülhet az F csoportba, de ha Románia nyerné a négyest, akkor rendezőként a részben bukaresti C csoportba kerülne, így a D divízió győztese jönne negyediknek a „halálcsoportba”. A legalsó osztály pótselejtezőjében Koszovó, Fehéroroszország, Észak-Macedónia és Grúzia érdekelt.
A sorsolás másik érdekessége az volt, hogy Horvátország és Anglia azonos négyesbe került, így „megismétlődik” a tavalyi világbajnokság elődöntője, amelyet hosszabbításban 2–1-re a későbbi ezüstérmes horvátok nyertek, akik most éppen a magyarok selejtezőcsoportjából jutottak ki első helyezettként. Az angoloknak másik ellenfelük, Csehország is ismerős lesz, mivel azonos selejtezőcsoportban szerepeltek. Így járt a spanyol és a svéd válogatott is.
A sorsoláson az is kiderült, hogy Rómában olasz–török nyitómeccsel veszi kezdetét június 12-én a rendhagyó Eb, amelyet 12 ország egy-egy városában rendeznek. Budapesten három csoportmeccs mellett június 28-án egy nyolcaddöntőt rendeznek. A legjobb 16 között az egyik budapesti fellépő a C csoport győztese lesz, ennek a négyesnek jelenleg Hollandia, Ukrajna és Ausztria a biztos tagja.

A 2020-as Eb csoportjai:
A csoport (Róma és Baku): Törökország, Olaszország, Wales, Svájc
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, a D divízió győztese, vagy Románia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, a C divízió győztese, Csehország
E csoport (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, a B divízió győztese
F csoport (München és Budapest/Puskás Aréna): A divízió győztese (kivéve Románia, mert akkor a D divízió győztese), Németország, Franciaország, Portugália

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb