Sorsoltak a vébére

53

Kisorsolták a jövő év eleji franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság csoportbeosztásait, amelyben a magyar válogatott is érdekelt volt. Továbbá eldöntötték, hogy női és férficsapatok vehetnek részt a Bajnokok Ligája főtábláján, illetve kik kell selejtezzenek. A román csapatok a női mezőnyben egy helyet elbuktak.

Elkészítették a 2017-es franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását a párizsi városházán. A magyar válogatott Horvátországgal, Fehéroroszországgal, Chilével, Szaúd-Arábiával és az Európa-bajnok Németországgal került egy hatosba. Az olimpiai és világbajnoki címvédő franciák maguk dönthették el, hova szeretnének kerülni, és Claude Onesta szövetségi kapitány az A csoportot választotta. A vb-t január 11. és 29. között rendezik Lille-ben, Párizsban, Nantes-ban, Montpellier-ben, Albertville-ben, Rouenben, Metzben és Brestben. Mind a négy csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe, az 5-6. helyezettek az Elnök Kupáért folytatják a 17-24. helyért.
A világbajnokság csoportjai:
A csoport: Norvégia, Japán, Brazília, Oroszország, Lengyelország, Franciaország; B csoport: Angola, Tunézia, Izland, Macedónia, Szlovénia, Spanyolország; C csoport: Szaúd-Arábia, Chile, Magyarország, Fehéroroszország, Horvátország, Németország; D csoport: Argentína, Bahrein, Egyiptom, Svédország, Dánia, Katar.

Egy román csapattal kevesebb
Az Európai Kézilabda Szövetség hivatalos honlapján jelentette be, hogy mely csapatok indulhatnak a soron következő idényben a Bajnokok Ligája küzdelmeiben. A férfiaknál az MVM Veszprém, illetve a MOL-Pick Szeged továbbra is a főtábla A, illetve B csoportjába kap besorolást, míg a román bajnok Bukaresti Dinamo a C vagy D csoportba. Egyik csapatnak sem kell így selejtezőt játszania. A női mezőnyben sem történt változás, ami a magyar alakulatokat illeti, hiszen főtáblán lesz a Győr és a Ferencváros. A román csapatok közül viszont csak a címvédő Bukaresti CSM indulhat. A román ezüstérmes pedig még csak a selejtezőben sem kapott indulási jogot. Mint ismert, tavaly a CSM mellett a Nagybányai HCM is indult, amely viszont pénzügyi gondok miatt a megszűnés határára került.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.