Sorsoltak a Románia-kupában

Megyei rangadó

106

A hazai szakszövetség elkészítette a 2018/2019-es labdarúgó-Románia-kupa országos szakaszának első párosításait. A Székelyudvarhelyi FC Szé­kely­keresztúrra utazik, így a második szakaszban is biztosan lesz legalább két Hargita megyei csapat. A megyei rangadót augusztus elsején játsszák.

A székelyudvarhelyi csapat a megyei kupagyőztes Székelykeresztúrt kapta ellenfélül Fotó: szfc.ro

Közzétette a Román Labdarúgó Szövetség a 2018/2019-es Románia-kupa országos szakasz első fordulójának mérkőzéseit. Összesen harmincnégy mérkőzést rendeznek, a forduló során egy mérkőzés dönt majd a továbbjutóról. A két érdekelt Hargita megyei csapat Székelykeresztúron lép majd pályára szerdán, augusztus elsején.
Az országos szakasz első fordulójában a 42 megyei győztes mellett 26 3. ligás csapat kapott besorolást. A szakszövetség irányított sorsolást hajtott végre, figyelembe véve a csapatok földrajzi elhelyezkedését és arra törekedtek, az ellenfelek között ne legyen túl nagy távolság. Ezért alakulhatott ki, hogy egy-egy megyéből ha több csapat jutott az országos első szakaszba, azok egymás ellen harcolnak majd a továbbjutásért. Többek között ebben a helyzetben volt Hargita megye is: a megyei bajnok Székelykeresztúri Egyesülés és a 3. ligás Székelyudvarhelyi FC egymás ellen küzd a továbbjutásért. A pályaválasztó az Egyesülés lesz.
A Románia-kupa országos szakaszának második fordulóját augusztus 15-én rendezik, az első szakaszból továbbjutó 34 csapathoz csatlakozik újabb huszonkét 3. ligás csapat, többek között az FK Csíkszereda is. Így elmondható, hogy a második fordulóban is – akárcsak az elsőben – két Hargita megyei csapat küzd majd a továbbjutásért.

Újabb Elit Liga
Az U19-es és U17-es mintájára, a Román Labdarúgó Szövetség az U15-ös korosztálynak is megszervezi ősztől az Elit Ligát. A csapatok a 2004-ben és előtte született játékosokkal nevezhetnek a megyei bajnokságba, a résztvevők számától függően akár több gárda is bejuthat a regionális szakaszra. A 2017/2018-as idényben Hargita megyében tizenkét csapat szerepelt a megyei bajnokságban, amennyiben ez a szám nem változik, úgy akár két gárda is szerepelhet ősztől a regionális bajnokságban.
A regionális szakaszban 16, öt-hat csapatos csoportba sorolják, a gárdák egy oda-vissza kört játszanak, a csoportgyőztesek pedig a nyolcaddöntős szakaszba jutnak. Itt tizenhat négy-négy csapatos csoportokat alakítanak ki és minden kvartettben egy tornát tartanak, a csoportok első két helyezettje pedig továbbjut. Ezt követően két négycsapatos elődöntős csoport alakul ki, és ebben a szakaszban is egy tornát játszanak a csapatok. Mindkét csoportból az első kettő jut tovább a négyes döntőbe.
Az első – megyei – szakasz mérkőzéseit legkésőbb október 14-ig kell lejátszani, a második szakasz találkozóira október 27. és 2019. április 13. között kerül sor. A nyolcaddöntős csoport összecsapásait 2019. május 1. és 5. között rendezik, az elődöntős csoport meccseit pedig 2019. június 14. és 18. között játsszák. A négyes döntő tornára 2019. június 25-én és 26-án kerül sor.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.