Sorsoltak a Nemzetek Ligájában

67

Lausanne-ban tartották tegnap délben a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportjainak sorsolását. A román és a magyar válogatott a C divízióban szerepel.
Minden csoportban oda-visszavágós rendszerben idén lejátsszák a meccseket szeptember-november között. Minden divízióból a négy csoportgyőztes a playoff körbe jut, és egyben a csoportgyőztesek (kivéve az A divízió) eggyel feljebb jutnak. A csoportutolsók (kivéve a D divízió) egy divízióval lejjebb esnek. Az A divízió csoportelsői játszanak majd a Nemzetek Ligája kupájáért.
A következő fázis 2019 márciusától az Eb-selejtező lesz. A Nemzetek Ligájában is induló 55 válogatottat itt 10 csoportba osztják, 5 darab öt- és 5 darab hatcsapatos csoportba. 2019-ben összesen 10 fordulót rendeznek majd. Minden csoportból az első és a második jut ki az Európa-bajnokságra, így lesz meg a kontinensviadal első 20 résztvevője.
Közben 2019 júniusában lezajlik a Nemzetek Ligája A divíziójának playoffköre is, amelyben a négy csoportgyőztes vesz részt. Ez egyelőre csak a Nemzetek Ligája bajnoki címéről hivatott majd dönteni. A tornán nem körmérkőzéseket rendeznek, hanem elődöntő–döntő formában játszanak majd a csapatok. 2019 novemberére befejeződnek a Európa-bajnoki selejtezők, ahonnan 20 csapat már kijutott az Eb-re, és az is eldől, ki nyeri a Nemzetek Ligáját. Külön motivációt jelent, hogy az Eb 24 fős mezőnye a Nemzetek Ligája négy divíziójának győztesével egészül ki, azaz az A, a B, a C és a D osztály legjobbja is ott lehet az Eb-n. Ennek a döntőit 2020 márciusában rendezik.

A csoportbeosztások
A divízió. 1. csoport: Németország, Franciaország, Hollandia. 2 .csoport: Belgium, Svájc, Izland. 3. csoport: Portugália, Olaszország, Lengyelország. 4. csoport: Spanyolország, Anglia, Horvátország.
B divízió. 1. csoport: Szlovákia, Ukrajna, Csehország. 2. csoport: Oroszország, Svédország, Törökország. 3. csoport: Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Észak-Írország. 4. csoport: Wales, Írország, Dánia.
C divízió. 1. csoport: Skócia, Albánia, Izrael. 2. csoport: Magyarország, Görögország, Finnország, Észtország. 3. csoport: Szlovénia, Norvégia, Bulgária, Ciprus. 4. csoport: Románia, Szerbia, Montenegró, Litvánia.
D divízió. 1. csoport: Grúzia, Lettország, Kazahsztán, Andorra. 2. csoport: Fehéroroszország, Luxemburg, Moldova, San Marino. 3. csoport: Azerbajdzsán, Feröer-szigetek, Málta, Koszovó. 4. csoport: Macedónia, Örményország, Liechtenstein, Gibraltár.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.