2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában

Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének beosztását. Az első csoportkörben biztosan nem lesz sem magyar–román, sem magyar–magyar, sem román–román meccs.

Külön ágra kerültek a magyar és a román csapatok a női kézilabda Bajnokok Ligájában, így legfeljebb csak az egyenes kiesési szakaszban találkozhatnak. A Ferencváros – Bukaresti CSM és a Râmnicu Vâlcea – Győr párharc viszont a középdöntőben összejöhet, amennyiben az érintettek sikerrel veszik a csoportkör feladatait.
A férfiaknál, amint az várható volt, a Szeged és a Veszprém nem került azonos csoportba. A tavalyi döntő, Vardar Szkopje – Veszprém, viszont már a csoportkörben megismétlődik. A román bajnok Bukaresti Dinamo a D csoportba került.

A csoportok
A női BL csoportköre: A: Metz HB (francia), Vipers Kristiansand (norvég), Podravka Koprivnica (horvát), FTC-Rail Cargo Hungaria (magyar); B: Rosztov-Don (orosz), Team Esbjerg (dán), MKS Perla Lublin (lengyel), CSM Bukarest (román); C: SCM Râmnicu Vâlcea (román), ZRK Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), SG BBM Bietigheim (német), Brest Bretagne HB (francia); D: Győri Audi ETO KC (magyar), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), IK Sävehof (svéd), a selejtezőtorna győztese.
A férfi BL csoportköre: A: Paris-Saint Germain (francia), Barcelona (spanyol), MOL-Pick Szeged, Flensburg-Handewitt (német), PPD Zagreb (horvát), RK Celje PL (szlovén), Aalborg Handbold (dán), Elverum (norvég); B: Vardar Szkopje (észak-macedón), Telekom Veszprém, Motor Zaporizzsja (ukrán), PGE Vive Kielce (lengyel), THW Kiel (német), Montpellier HB (francia), Meskov Breszt (fehérorosz), FC Porto Sofarma (portugál); C csoport: IK Sävehof (svéd), Tatran Presov (Eperjes, szlovákiai), Cocks (finn), Eurofarm Rabotnik (macedón), Bidasoa Irun (spanyol), Sporting CP (portugál); D csoport: Dinamo Bukarest (román), Csehovszki Medvegyi (orosz), Kadetten Schaffhausen (svájci), IFK Kristianstad (dán), Orlen Wisla Plock (lengyel), GOG (dán).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb