Sörmeccs lett a rangadóból

Jégbe döngölte a Sportklub a GYHK-t

53

Rangadónak indult, nem az lett belőle. A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az elmúlt meccsekkel ellentétben teljesen más felfogásban állt fel a jégre, és ez meglátszott a teljesítményükön is, még akkor is, ha túlzottnak bizonyulhat a kilencgólos siker a Gyergyói Hoki Klub ellen.

Esélyt sem adott a Sportklub a gyergyói csapatnak Fotó: László F. Csaba

Mind a Csíkszeredai Sportklub, mind a Gyergyói Hoki Klub úgy várta az egymás elleni dupla fontosságú rangadót, hogy a legutóbbi jégkorong Erste ligás meccsükön vereséget szenvedtek a Debreceni DEAC-tól, bár nem játszottak rosszul.
Kérdés az volt, hogy az elszenvedett vereségből ki tud konzekvenciákat levonni. A Csíkszeredai Sportklub sokkal határozottabban kezdte a meccset, és már a harmadik percben Mihnyov, illetve Fodor helyzetbe került. Az első vendégakció Góga nevéhez fűződött a 8. percben. A folytatásban is inkább a hazai csapat akarata érvényesült, bár a helyzetek nem igazán jöttek. Az első gólt egy emberelőnyös szituáció hozta. Panov előbb kihagyott egy ziccert, másodjára viszont már nem hibázott. Rögtön a gól után még Valchar került helyzetbe.
A második felvonás hazai rohamokkal kezdődött. Előbb egy kontra végén Becze hagyott ki egy ziccert, majd kis időre rá Salló lőtt Ruczuj lábai között a hálóba. A gól megfogta a vendégalakulatot, és újfent Fodor és Mihnyov kerültek helyzetbe. Ezt követően viszont rendezni tudták a vendégek a soraikat, és ők domináltak, de lövésekig, nagyobb helyzetekig nem igazán jutottak. Ez viszont azzal járt, hogy hátul sebezhetőbbeké váltak. És a Sportklub mesterien érzett erre rá. A meccs második felére áttérve átvették a játék irányítását, és ezúttal a gólok is jöttek, egyik szebb, mint a másik. Sorban Antal Zs., Valchar és Bíró T. iratkozott fel a góllövőlistára, gyakorlatilag eldöntve a meccs sorsát.
Az utolsó felvonásra nem tudott újítani a Gyergyói Hoki Klub, és ez egy súlyos vereséget eredményezett. A harmad első felében két és fél perc alatt további négy gólt szerezve jégbe döngölték a soros ellenfelet, amely duplán fájó lehetett, hiszen az Erste Liga mellett a román pontvadászatba is számított.
A Sportklub legközelebb csütörtökön a Brassói Corona vendége lesz, majd vasárnap a Fehérvári Titánokat fogadja. A GYHK idegenbeli túrára indul, ahol a Béccsel, a HK Budapesttel és a Vasassal játszik.
Eredmények: vasárnap: Ferenc­város-Telekom – Vienna Capitals II. 5–4 (0–0, 3–1, 2–3), Újpest – Brassói Corona 2–5 (0–2, 1–2, 1–1); hétfő: Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói Hoki Klub 9–0 (1–0, 4–0, 4–0) /Panov (14.), Salló (22.), Antal Zs. (33.), Valchar (37., 45.), Bíró T. (39.), Mihnyov (46.), Györfy (47.), Rokaly N. (47.)/; Schiller-Vasas SC – Brassói Corona 1–4 (0–2, 0–1, 1–1). A Fehérvári Titánok – Hokiklub Budapest, illetve a Ferencváros-Telekom – Újpest mérkőzés lapzárta után ért véget.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek