Söpréssel elődöntős a Sportklub

76

Az Erste Liga negyeddöntőjének egyik legkiegyensúlyozottabb pár­harcára készült a Csíkszeredai Sportklub és a Dunaújvárosi Acélbikák, de a kék-fehérek tettek arról, hogy ez ne így legyen. Miután elvették, kétszeresen, a hazai pálya előnyét az Acélbikáktól, hazai környezetben már esélyt sem adtak nekik. Söpréssel léptek az elődöntőbe, elsőként.

Úgy készülhetett a Csíkszeredai Sportklub az Erste Liga negyeddöntő harmadik, illetve negyedik meccsére a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, hogy amennyiben e két összecsapást is behúzzák, akkor elődöntőbe kerülnek. Ehhez viszont sokan úgy számították, hogy lesz még egy-két szava az újvárosi csapatnak is. Nem lett. A két csíkszeredai meccsen mindössze 20 percet tudtak hokizni, de akkor Onodi remekelt. Már a szombati első hazai meccsen sokkal intenzívebben kezdett a Sportklub, sikerült alaposan meglepnie az Újvárost, és ez egy gólban jelentkezett. A második felvonásban még egy lapáttal sikerült rátenni, de ekkor még tudott kapaszkodni a Dunaújváros, és a harmadik harmad hajrájáig tartották magukat mínusz egyen. Ekkor viszont nem sikerült ritmust váltani, a Sportklub nem engedte, hogy végül ezt két góllal büntesse a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros által felkészített alakulat.
Vasárnap este az volt a kérdés, hogy a Sportklub játékosai megőrzik-e higgadtságukat, frissek tudnak-e maradni, illetve a túloldalon Jason Morgan vezetőedző tud-e valami újat előhúzni, tud-e úgymond 19-re lapot húzni. Igyekezett, és a csatársorokat, amellyel legkevésbé volt megelégedve, összekeverte, így igyekezvén felrázni fiait.
Ezúttal is csak félig-meddig sikerült. Tény és való, hogy a vendégek a párharcban mutatott legjobb játékukkal hozakodtak elő, de ez is kevés volt. Szcsasztlivij kapuvassal nyitott, majd Valchar ziccert rontott, hogy végül az első emberelőnyéből Papp megszerezze a vezetést. Innentől kezdve Duschekről és Onodiról szóltak a történésék, mindkét kapus remekelt. Sőt a másodikban Onodi csúcsra járatta ezt a kifejezést, hiszen ebben a periódusban a vendégek domináltak, de a csíkiak kapusa verhetetlen volt, s ha igen, akkor a vas segített. A kulcsmomentum az utolsó percre maradt, amikor Vlachar a harmadik előnyből megszerezte a meccs második gólját.
Innen már nem tudott megújulni a Dunaújváros, minden igyekezete ellenére. A Sportklub pedig még egy üres kapus találattal lezárta a meccset, és egyben a párharcot, elsőként bejutva a sorozat elődöntőjébe, ahol ellenfélre vár.

[box type=”shadow” ]Erste Liga, negyeddöntők

1. meccs: DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok 4–0 (1–0, 0–0, 3–0) /Kulmala (10.), Ritó (46.), Joe (50.), Pavuk (60.); MAC Budapest – Ferencvárosi TC 5–1 (4–0, 0–0, 1–1) /MacAuley (2.), Pozsgai (10., 45.), Somogyi (15.), Kovács B. (18.), illetve Shupe (43.)/.
2. meccs: Újpest – Brassói Corona 2–1 (1–0, 0–0, 0–1, 1–0) /Benk (10.), Ropret (66.), illetve Walls (56.)/; DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok 7–1 (5–0, 1–0, 1–1) /Pavuk (2., 30.), Ritó (3.), Sakaris (5.), Hajós (7.), Miskolczi (16.), Kulmala (53.), illetve Varga (55.)/; MAC Budapest – Ferencvárosi TC 2–4 (0–1, 1–0, 1–3) /Dansereau (31.), Orban (43.), illetve Tendler (8., 44.), Hietamaki (52.), Németh (60.)/.
3. meccs: Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák 5–2 (1–0, 2–1, 2–1) /Szcsasztlivij (6., 56.), Valchar (21.), Fabus (36.), Belov (59.), illetve Becze (28.), Izacky (45.)/; A Brassói Corona – Újpest mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget.
4. meccs: Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák 3–0 (1–0, 1–0, 1–0) /Papp (7.), Valchar (40.), Szcsasztlivij (59.)/.
A mai műsor: Brassói Corona – Újpest (18.30), Ferencvárosi TC – MAC Budapest (19), Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék (19.30).

A 4 nyert meccsig tartó párharcok állása

Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák 4–0 (végeredmény)
Brassói Corona – Újpest 1–1
Ferencvárosi TC – MAC Budapest 1–1
Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék 0–2

[/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek