Soós Szabó Klára vezeti a Néppárt listáját

108

A Néppárt csíkszeredai tagsága szavazással rangsorolta önkormányzati képviselőjelöltjeit, az első hat helyezett – Soós Szabó Klára, Tőke Ervin, Márk Dezső, ifj. György László, Gyurka Csaba és Miklós Zsolt – tegnap sajtótájékoztatón ismertette célkitűzéseit. A lista még nyitott, a további jelölteket később nevesítik.

Sajtótájékoztató a néppártnál. Bemutatkoztak a listavezetők Fotó: Háromszéki Eszter
Sajtótájékoztató a néppártnál. Bemutatkoztak a listavezetők Fotó: Háromszéki Eszter

Soós Szabó Klára orvos vezeti az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) csíkszeredai önkormányzati képviselőjelölt-listáját. A sajtótájékoztatón elmondta, ugyanazt a vonalat szeretné követni, mint az elmúlt négy évben, egyik fő célkitűzése, hogy a helyi adók és illetékek megállapításakor vegyék figyelembe az itt élők fizetőképességét. Továbbá vállalkozóbarát önkormányzatot szeretne, és olyan vállalkozók felé nyitni, akik nem arra rendezkedtek be, hogy közterületen közberuházásra rátelepedve jelentős pénzösszegeket hazavigyenek, hanem akik saját kezdeményezésből, üzleti kockázatot vállalva munkahelyeket teremtenek – fogalmazott. Hozzátette, a továbbiakban sem támogatja a „klikk-érdekeket”, de a szolgalelkűséget sem vállalják, felemelik hangjukat, amikor a karhatalmi intézmények kiváltságokat kérnek, miközben az állampolgárok érdekeit kellene szolgálniuk.
Tőke Ervin korábban polgármesterjelöltként bemutatkozott. Kérdésünkre elmondta, van lehetőség arra, hogy mindkét tisztségért induljon, amennyiben mindkettőt elnyeri, egyikről le kell mondania. Márk Dezső 1994-től vállalkozó, 2000-től turisztikai területen tevékenykedett, 2011-től az Országos Munkavállalók Szövetségének Hargita Megyei Kirendeltségének az elnöke, valamint edzőként keleti harcművészeteket oktat. Bemutatkozásában elmondta, a városi tanácsban elsősorban közvetítő szerepet szeretne betölteni a vállalkozók és az önkormányzat között, aktív sportemberként pedig első kézből tapasztalja, milyen akadályokba ütköznek a sportolni vágyó fiatalok, és ezeken szeretne változtatni. György László nem tudott részt venni a sajtótájékoztatón, de Tőke tolmácsolta legfőbb célkitűzését: az önkormányzat átláthatóságát.
Elképzeléseit ismertette Gyurka Csaba, aki korábban 16 évig tevékenykedett a csíksomlyói gyermekotthonnál, jelenleg pedig kereskedelmi ügynökként dolgozik. Tervei között szerepel a kedvezményes jegyek kiharcolása a nyugdíjasok és a gyermekek számára a városi autóbuszjáratokon, a csobotfalvi kultúrotthon külső és belső felújítása, Agyagfalva közművesítése és aszfaltozása, a Natúr lakópark, valamint a Szécseny felé vezető utak járhatóvá tétele, futballpálya építése a somlyói és a csobotfalvi gyerekeknek, a helyi vállalkozók, valamint a városi sportok támogatása, a Suta-tó és környékének rendezése, a Szeredai-fürdő felújítása, a Gál Sándor-szobor körüli sétányok aszfaltozása, valamint a választópolgárok igényeinek felmérése és megoldása.
Miklós Zsolt 29 éves kezdő vállalkozó, Magyarországon tanult, Hollandiában és Németországban dolgozott, közel egy éve érkezett haza. Azóta aktív tagja a Minta Ifjúsági Szervezetek, és a külföldön szerzett társadalmi, szociális és munkatapasztalatát felhasználva szeretné a környezetét pozitív irányba megváltoztatni. Célja, hogy a hozzá hasonló fiatalok, akik külföldön vállaltak munkát, hazatérjenek.
Tőke Ervin elmondta, teljes listát szeretnének állítani, legkésőbb 26-án nyilvánosságra hozzák a lista további részét. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a támogató aláírást gyűjtő önkénteseik többször jelezték, hogy az állampolgárok nem mernek több pártnak is aláírni. Arra kérte a lakosságot, ne hagyják magukat félrevezetni, a támogató ívet több pártnak is aláírhatják.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek