Sokat segített a közösségi összefogás

Lezárult a megyei tanács adománygyűjtő kampányának első része

59

Nem csökkent a járvány elleni küzdelem újabb hetében sem az adományozó kedv, a járvány kitörése óta több mint 3 millió lej értékben támogatták a Hargita Megyei Sürgősségi Kórház tevékenységét magánszemélyek, cégek, vállalkozások, szervezetek. Pénteken foglalta össze és köszönte meg a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára felajánlott adományokat dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere és Borboly Csaba, az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az alkalmazottak megkaphattak minden szükséges védőfelszerelést                            Fotó: Hargita megye tanácsának sajtószolgálata

Az adománygyűjtés – melyet lapunk kiemelten, naponta ingyenes reklámfelületet biztosítva támogatott – összértéke jelenleg 3 092 878 lej. Amint azt dr. Konrád Judit elmondta: az adományok többsége már megérkezett, néhány nagy értékű műszert, felszerelést várnak még a beszállítóktól.
– Ahogy világszerte senki, úgy a koronavírus-járványra mi sem voltunk felkészülve, és az, hogy végül az alkalmazottaink megkaptak minden szükséges védőfelszerelést, a pácienseink pedig részesülhettek a szükséges gyógyszerekben, vizsgálatokban és megfelelő kezelésben, nagymértékben köszönhető az adományozóknak is. Megmondom őszintén, ekkora összefogásra nem számítottunk. Az elmúlt hónapokban a kórház hatalmas anyagi erőfeszítést tett a felkészülés érdekében, ezt megfelelő mértékben egészítették ki a kapott adományok. Elmondhatom, hogy fel vagyunk készülve a következő hónapokra is, védőfelszereléssel, készülékekkel, gyógyszerrel – mondta dr. Konrád Judit.
Az adományozóknak a kórház köszönő oklevelet juttatott, illetve juttat el és egy, a köszönetet kifejező bannert a kórház falán is elhelyeztek. A hála szavait az intézmény alkalmazottai is tolmácsolták egy kisfilmben. – Köszönjük a jelentős pénzösszeget, a természetbeni adományokat, és azt a szolidaritást, amiről a közösségünk tanúbizonyságot tett. Köszönet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségének és munkaközösségének a példás helytállásért, és azoknak a rezidens orvosoknak is, akik az elmúlt időszakban segítették a munkát. Ezennel zárjuk az adománygyűjtő kampány első részét, és bízom benne, hogy az elkövetkezőkben is együtt tudunk működni a Hargita megyei családok biztonsága érdekében. Együtt segítettünk! – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
A videófelvétel után dr. Konrád Judit és Borboly Csaba találkozott 12 rezidens orvossal azok közül, akik a koronavírus-járvány miatt elrendelt sürgősségi állapot és veszélyhelyzet idejére az egyetemi központokból a csíkszeredai kórházba jöhettek dolgozni. A fiatalok szinte mindannyian azt mondták, pozitív élmény volt számukra az itt töltött időszak, és meggyőződtek arról, hogy tanulmányaik végeztével szeretnének visszajönni dolgozni Csíkszeredába. Dr. Konrád Judit közölte, a fejlődő intézményben várják a fiatal szakembereket, Borboly Csaba pedig arról biztosította a fiatal orvosokat, hogy a megyei önkormányzat tovább fejleszti a kórházat és újabb orvoslakások építésével igyekszik lakhatási támogatást nyújtani számukra.
Az adományozók és az adományok teljes jegyzéke megtekinthető a kórház honlapján, a www.korhaz.ro honlapon. Az adománygyűjtésről további információk találhatók a korona.hargitamegye.ro weboldalon is.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.