Sokan vizsgáztak sikerrel

97

Hargita megyéből 63-an szerepeltek sikerrel a rendőrség által meghirdetett versenyvizsga írásbeli próbáján, ők az elért jegyük függvényében foglalhatják el a 48 állás egyikét. Országszerte több mint 1800 közbiztonsági ügynököt keresett a rendőrség külső forrásból annak érdekében, hogy az állományban tapasztalt létszámhiányt csökkenteni tudják.

Rendőrségi járművek. Állománygyarapítás Fotó: archív
Rendőrségi járművek. Állománygyarapítás Fotó: archív

A rendőrség által meghirdetett több mint 1800 állásra április 8-ig lehetett jelentkezni, azóta pedig megszervezték és lebonyolították a pszichológiai tesztet, a fizikai állapotfelmérést és az írásbeli próbát is. A Hargita megyében meghirdetett 48 szabad helyre 320-an jelentkeztek, végül a pszichológiai teszten 199-en jelentek meg, azonban a résztvevők szinte fele elbukott a próbán. A fizikaiállapot-felmérésen a 113 jogosult közül 2-en nem jelent meg, és további 23-nak nem sikerült átmenő jegyet szereznie.
Az írásbeli vizsgát a câmpinai rendőriskolában tartották, ahol a 88 Hargita megyei jelentkezőből 25-nek nem sikerült elérnie a sikeres vizsgát jelentő 7-est, 9-nél magasabb jegyet 4-en szereztek. Gheorghe Filiptől, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivőjétől megtudtuk, a sikeresen vizsgázók a sport- és az írásbeli vizsgán szerzett jegyek átlagának alapján foglalhatják el a meghirdetett 48 posztot, így néhányan közülük valószínűleg munka nélkül maradnak ezúttal.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.