Sokan térnek be a turisztikai irodába

Információkkal segítik a vendégeket

94

Szomszédos, valamint távolabbi országokból is érkeznek turisták Gyergyószentmiklósra – mondták el a turisztikai információs iroda munkatársai. Sokan érdeklődnek a környék látványosságairól, programokról, és térképeket is kérnek.

Tájékoztatást várnak. Népszerű a főtéri infópont
fotó: nagy levente

Bőven van munka a turistaszezonban a gyergyószentmik­ló­si turisztikai információs irodában, hiszen nap mint nap sokan térnek be hasznos tudnivalókat gyűjteni. Az iroda munkatársai elmondták, legtöbb vendégük belföldről, valamint Magyarországról érkezik, azonban idén már franciák, hollandok, németek is jártak érdeklődni, sőt izraeli, valamint ausztrál turistákról is beszámoltak.
A Gyergyószentmiklósra látogatók többsége a Gyilkos-tót és a Békási-szorost szeretné látni elsősorban, de a városban és a környéken zajló programok is érdeklik a vendégeket: sokakat érdekel a látványsajtműhely, a lovas programok, a medvelesek, a borvízforrások, a Súgó-barlang és a templomok is.
Akik terepjáróval érkeznek, azok szívesen felfedezik a hegyi útvonalakat is. A belföldi autóbuszjáratokról és vonatösszeköttetésről is gyakran kérnek információt a turisták. A turisztikai irodában sokféle kiadvánnyal igyekeznek segíteni az idelátogatókat és népszerűsíteni a helyi látványosságokat. A legtöbb turista térképet kér a városról, valamint a Gyergyói-medencéről és a környező hegyvonulatokról.
Ezek mellett megtalálnak sok szórólapot, amelyek szálláshelyeket, programokat reklámoznak, s a környékbeli településekről is vannak bemutató kiadványok, sőt a Hargita Népe mellékletének, a Székely Konyhának román és angol nyelvű változatait is megtalálják az érdeklődők.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek