Sokan már túl vannak az első lesikláson

95

Igazi tél van már a Madarasi-Hargitán, annyira, hogy november utolsó napján az egyik sípályán már a felvonót is elindították. A hétvégén pedig a Nagymihály kivételével mindegyik pályán lehetett síelni. Újdonság, hogy az összesen hat kilométer hosszúságú sípályarendszeren ettől a szezontól kezdődően esti lesiklásra is van lehetőség.

Megjött a hó, benépesültek a sípályák. Téli élet a Madarasi-Hargitán

Az előző évekhez képest mintegy tíz nappal korábban kezdődött a síszezon a legmagasabban fekvő székelyföldi síközpontban, a Madarasi-Hargitán. A sípályák üzemeltetői már november 30-án elindították a Kicsi Súgó elnevezésű, újonnan felállított, tányéros felvonót, amely a korábbi köteles, „baby” felvonót váltja, és a Súgó pálya tetejét köti össze a Kicsimihály felvonóval. Az új liftnek köszönhetően a kezdők örömmel, könnyen megszerezhető sikerélményekkel kezdhetik elsajátítani a sízés technikáját. A Madarasi-Hargita Síközpont közleménye egyéb újdonságokról is hírt adott a napokban: mostantól 18.00 és 21.00 óra között esti síelésre is lesz lehetőség, ugyanis kivilágítják a Kicsi Súgó, valamint a Kicsimihály pályákat.
A hétvégén nagyon jó körülmények várták a téli sportok kedvelőit a hegyen, minden felvonó működött, a Nagymihály pálya kivételével, ahol még nem sikerült a megfelelő körülményeket kialakítani. Szombaton a Madarasi-Hargita Síközpont egész napos Mikulás-programmal csalogatta az aktív kikapcsolódásra vágyó kicsiket és nagyokat, sőt, ingyenes oktatáson is részt vehettek a gyerekek, és még a Mesehetes zenekar is koncertezett. Jelenleg 30 centimétert is meghaladó vastagságú, taposott hóréteg borítja a sípályákat.
A síközpont arról is tájékoztatott, hogy a hegyre vezető utakat rendszeresen takarítják, ám az elakadások elkerülése érdekében, akárcsak az előző években, a hólánc használata most is kötelező, kivételt képeznek az összkerék-meghajtású autók. Az érdeklődők az idei szezonbérletek árait, kedvezményes időszakokról szóló híradásokat, webkamerát és egyéb friss információkat találnak a www.madarasihargita.ro oldalon, illetve a síközpont Facebook-oldalán is.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek