Sok résztvevőre számítanak – Hargita megyéből induló buszok

123

Közel tíz autóbusz indul a székely szabadság napjára szombaton Hargita megyéből – Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Gyergyó­szentmiklósról – a Székely Nemzeti Tanács, valamint az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt szervezésében – tudta meg a Hargita Népe az esemény szervezőitől.

Csíkszeredából az SZNT csíkszéki szervezete három buszjáratot indít, ezek közül egyik Csíkrákosról indul, de az is betér Csíkszeredába, és innen folytatja útját – közölte megkeresésünkre Veress Dávid, az SZNT csíkszéki vezetője. A buszok délelőtt 11 órakor indulnak az Erőss Zsolt Sportaréna előtti térről.
Tőke Ervin, az EMNP alelnöke ugyanakkor lapunk érdeklődésére elmondta: az EMNT és a Néppárt egy 50 fős buszt indít Csíkszeredából, amely fél órával később, 11.30-kor indul, ugyaninnen.
Kérdésünkre elmondta: Gyer­gyószentmiklósról az SZNT-vel közösen indítanak 50 személyes buszt. Ezt egyébként Korpos Levente, a Gyergyószéki Székely Tanács vezetője megerősítette, illetve hozzáfűzte: náluk péntek délig még lehet jelentkezni, abban bíznak, hogy még egy további kisbuszt is el tudnak indítani.
Udvarhelyről szintén közös SZNT, EMNT és EMNP szervezésben indul két – egy 50 és egy 20 személyes – busz. Biró Edit, az SZNT udvarhelyszéki vezetője lapunknak elmondta: a fent említett két járattal együtt, összesen három busz indul Marosvásárhelyre Udvarhelyszékről.

A cikk a Hargita Népe március 9-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek