Sok mindent köszönhetek a sportnak

Hokiportré

682

Magyar Áron 1999. január 21-én született Csíkszeredában. Középiskolás tanulmányait a Segítő Mária Gimnáziumban végezte, ahol társadalomtudományok szakon tanult. Jelenleg első éves hallgató a Sapientia–EMTE kommunikáció és PR szakán.

Hobbijai közé tartozik a filmnézés, de szabadidejében szívesen kipróbál különböző új sportágakat.
– Négyéves koromban kezdtem el hokizni Csíkszeredában, miután apum elvitt magával egy mérkőzésre, és a csarnokban levő hangulat meg maga a játék nagyon megtetszett. Elhatároztam, hogy én is hokista szeretnék lenni, ezért már az azt követő héten elkezdtem korcsolyázni tanulni – emlékezett vissza Áron.
A Sapientia U23-as csapatában csatárként játszik. Áron korábban már játszott a csapat több tagjával, így nagyon jól érzi magát, a kifejezetten jó hangulatú hokicsapatban.
A hokival kapcsolatban rengeteg szép élménye van, a sportnak köszönhetően nagyon sok helyre eljutott, ahol megmérettették magukat más nemzetek jégkorongozói ellen.
– Mind közül a legkedvesebb emlék számomra az, amikor magyar bajnoki döntőt játszottunk U14-ben, valamint egy torna keretén belül egy kanadai csapat ellen küzdhettünk – meséli Áron.
A jövőre nézve tervei közt szerepel a sport szakra való felvételi-
zés, amely remélhetőleg nemsokára a Sapientia–EMTE új szakja lesz. Majd ezek után a jégkorong világában mindenképp edzőként szeretne bizonyítani.
Példaképe Patrick Kane, aki a Chicago Blackhawks jégkorongozója, egy olyan játékos, aki vezéralakja tud lenni a csapatnak.
+1 dolog amit érdemes tudni róla: Kedvenc étele a mákos guba.

Boros Szilvia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek