Sok lakos panaszkodott az ebek miatt

Befogták az utcán kóborló kutyákat

Gyergyószentmiklóson a kutyamenhely munkatársai a helyi rendőrök segítségével több mint tíz kóbor kutyát fogtak be tegnap délelőtt. Az elmúlt napokban több lakos panaszkodott az ebekre, hogy agresszíven viselkednek.

Befogták az utcán kóborló kutyákat

Néhány napja falkába verődött nagy termetű kutyák kószáltak Gyergyó­szentmiklós utcáin, a művelődési központ környékén, a Szent István téren és a Kossuth Lajos utcában is látták őket a járókelők.
Többen készítettek fényképeket a gazdátlan ebekről, s a világhálón osztották meg azokat, sokan pedig véleményt mondtak. Több lakos arra panaszkodott, hogy követték őt a kutyák, valaki pedig azt állította, többedmagával látta, amint megtámadtak egy idős bicikliző férfit. Mások az éjszakai kutyaugatás miatti nemtetszésüknek adtak hangot, szülők pedig gyermekeiket féltették a kutyáktól. Egyesek arról beszéltek, hogy valószínűleg máshonnan szállították Gyergyószentmiklósra a kutyákat, ugyanis láthatóan nem ismerik a környezetet, óvatosan, együtt közlekednek és félnek az emberektől. Valaki azt állította, látta, amint egy fehér színű autóból engedtek ki több ebet nemrég.
A lakosok panaszai a polgármesteri hivatalhoz is eljutottak.

Tegnap a kutyamenhely munkatársai a helyi rendőrök segítségével kezdték el befogni a gazdátlan ebeket. Délelőtt már kilenc kutyát sikerült a menhelyre szállítaniuk, majd folytatták a munkát – közölte kérdésünkre Len Emil alpolgármester. Megjegyezte, véleménye szerint is máshonnan hozhatták ide az ebeket. Állatorvosi felügyelet mellett a kutyákat ivartalanítják, azonosítóval látják el és a menhelyen tartják. Amennyiben a lakosok agresszív kutyát látnak, a helyi rendőrséget értesíthetik (0726–123776).
A városi menhelyen egyébként jelenleg is több mint 150 kutya van, melyek közül örökbe fogadni is bármikor lehet.

Lázár Hajnal