SMS-kampány a koraszülöttekért

Jól halad az adománygyűjtés Udvarhelyszéken

122

Magántámogatóknak köszönhetően máris megrendeltek egy inkubátort a Székelyudvarhelyi Városi Kórház újszülöttosztályára, és összesen 11 ezer lejt sikerült június elsejéig összegyűjteni. A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) és az Ud­var­helyszéki Anyák Egyesületének jótékonysági kezdeményezését most már szöveges üzenet elküldésével is lehet támogatni.

Tavasszal indult a kampány, amelynek fő célja a székelyudvarhelyi kórház újszülöttosztályán a felszereltség bővítése, hogy eredményesebb, hatékonyabb legyen a koraszülött babák ellátása. Lapunkban is hírt adtunk arról, hogy inkubátorra és mobil inkubátorra, hallásvizsgáló- és légzéssegítő készülékre, továbbá egy speciális monitorra lenne szükség. Megírtuk már azt is, hogy június elsején nem állt le az adománygyűjtés, hanem egészen szeptember 15-ig tart.
A kezdeményezők hétfőn beszámoltak arról, hogy az Udvarhelyen kihelyezett adománygyűjtő dobozokban összesen 451 lej gyűlt össze, de volt adakozókedv a környéken is, a vidéki településekről 1691 lejt sikerült eddig gyűjteni. Az egy híján félszáz doboz valamelyikébe bármikor lehet még pénzt dobni, Székelyudvarhely mellett akár Parajdon, Zetelakán, Korondon, Bögözben, Szentegyházán és Szé­kely­keresztúron is.
Az online adományozási portálon (www.give-get-do.ro) 1100 lej gyűlt össze, itt is lehet továbbra is adakozni. Újdonság viszont, hogy most már SMS küldésével is támogatni lehet ezt az ügyet. A 8837-es számra a „korababa” üzenet elküldésével máris 2 euróval járulhatunk hozzá az adománygyűjtés sikeréhez.
Eközben az újszülöttosztály orvosai is támogatókat kerestek, ennek eredményeképpen a helyi vállalkozók segítségével bútorzatot, ajtókat újítottak fel, árnyékolókat cseréltek a termekben. A legnagyobb öröm a Túl korán érkeztem. Segíts rajtam elnevezésű kampány kezdeményezői számára az, hogy sikerült megrendelni egy inkubátort. A berendezés több mint felét az egyik legnagyobb székelyudvarhelyi magáncég, a Melinda Impex támogatta, a másik felét pedig több helyi vállalkozás (az Amigo&Intercost, a Nyko, az Atlantic Impex és Danciu Cristian ügyvéd) állta.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.