Skandináv edző a GYHK-nál

Egy érkező, két távozó a Sportklubnál

101

Mindkét székelyföldi jégkorongcsapat bejelentésekkel rukkolt elő. A Csíkszeredai Sportklubhoz új kapus érkezik, ám két játékos elköszönt a kék-fehérektől. Gyergyószentmiklóson bemutatták az új skandináv trénert, továbbá ismertették a nyári felkészülés teljes menetét.

Két év után tér vissza Csíkszeredába Adorján Örs

Mozgalmas napon van túl a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapatainak menedzsmentje, hiszen bejelentésekkel rukkoltak elő.

Onodi és Részegh távozik, Adorján jön
Több változás is történt a Csíkszeredai Sportklub keretében. A 24 esztendős Onodi Ottó a szóbeszédeknek megfelelően a Galaci CSM-hez igazolt a több és minőségibb játéklehetőség reményében. További szóbeszédek szerint pedig nem is marad az Erste Liga kihívás nélkül, hiszen a Galac is pályázik az újabb tagfelvételre.
Onodi helyére a kék-fehérek vezetősége a húszesztendős Adorján Örsöt igazolta le. „A Csíkszeredai Sportklub örömmel jelenti be legújabb igazolását. Adorján Örs hazatér, és a következő szezonokban csapatunkat erősíti. A kitűnő adottságokkal rendelkező fiatal kapus az elmúlt két szezont a Győr és az Ifj. Ocskay Gábor JA U20-as csapatában töltötte. Kétszer választották válogatottként a Divízió 2/A utánpótlás-világbajnokság legjobb kapusának, utolsó szezonjában Székesfehérváron .945-ös százalékkal védett. A fiatal hálóőr volt kőkemény játékosunk, Adorján József fia, két évvel ezelőtt már bemutatkozhatott felnőttcsapatunkban” – áll a Sportklub közleményében.
Ugyanakkor érzékenyen érinti a csíki oldalt a 21 esztendős Részegh Tamás távozása, aki az extraligás DVTK Jegesmedvékhez igazolt. Mindezt a miskolciak honlapja jelentette be.
Az elmúlt szezonban 77 mérkőzésen lépett jégre az Erste Ligában és a román bajnokságban, amelyeken összesen 105 pontot szerzett. Az idény zárásaként 1 góllal és 2 gólpasszal járult hozzá a román válogatott feljutásához a divízió 1/A-ba.
„Szerettem volna kipróbálni magam egy magasabb szinten, és rendkívül szimpatikus volt, amit a vezetőség felvázolt nekem – mondta átigazolásáról a Jegesmedvék hivatalos honlapjának Részegh Tamás. – Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapatban és egy kifejezetten erős ligában fogok szerepelni. Az a célom, hogy hamar beilleszkedjek, és azt a lendületes, ponterős játékot mutassam, ami jellemző rám. Gólokkal, gólpasszokkal és jó játékkal szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat bekerüljön a rájátszásba.”

Balázs Attila, a GYHK elnöke mutatta be Strömberget

Svéd szakember a GYHK-nál
Leif Strömberg személyében svéd szakember fogja irányítani a soron következő idényben a Gyergyói HK csapatát. Az 57 esztendős szakember több mint 25 éves edzői tapasztalattal rendelkezik és rendre az SHL-ben, vagy az Alsvensskanban kapott munkát. Sőt a Farjestad edzőjeként döntőig is menetelt az SHL-ben, bár azt elveszítette csapata.
Strömberg az előző idényben az allsvenskanos HC Vita Hästen vezetőedzője és általános igazgatója volt egy személyben, ám az alapszakaszt követően menesztették – írja a jegkorongblog.hu. Az SHL-ben az említett Färjestad mellett dolgozott a Södertaljénál is, illetve kipróbálta magát Norvégiában a Stjernen vezetőedzőjeként.
Az új mester június 3-án kezdi a munkát Gyergyószentmiklóson, de addig is zajlik a felkészülés az új idényre. A hazai játékosok múlt héten Mikael Tisell felügyeletével erőnléti felmérésen estek át, és jelenleg a teszteredmények alapján egyénileg összeállított speciális edzésprogramot követve dolgoznak. Június 3-tól következik az erőnléti felkészülés következő szakasza, immár Leif Strömberg vezetésével. A szárazedzések sorozata közben júliusban két hét pihenőt kap a keret, utána július 22-én találkoznak, majd július 29-től Érden kezdődnek a jeges edzések.
„A klubvezetés az új edzőnkkel konzultálva a keret megerősítésén dolgozik, folyamatban vannak a tárgyalások több kiszemelt jégkorongozóval. Mindebben segítségünkre van Mikael Tisell is, aki tanácsadóként továbbra is részt vesz a Gyergyói Hoki Klub munkájában” – írja a GYHK közleménye.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek