2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Sinka Szabolcs világbajnok

Nagyszerű hírek érkeztek a hollandiai Amszterdamból, ahol a napokban zajlik a cselgáncs veterán világbajnokság. Kedden ugyanis három csíkszeredai sportoló állt tatamira, közülük Sinka Szabolcs világbajnoki aranyérmet szerzett. Pantea Arnold, illetve Albu Lehel helyezetlenül zárt.

Sinka Szabolcs (balról a második) a dobogó legmagasabb fokán
Sinka Szabolcs (balról a második) a dobogó legmagasabb fokán

Hollandiában, Amszterdamban rendezik a napokban a veterán cselgáncs világbajnokságot, amely keddi napján három csíkszeredai sportoló is tatamira állt. Sinka Szabolcs, illetve Albu Lehel magyar, míg Pantea Arnold román színekben.
Sajnos az M1 (30–34 évesek) kategóriában, a 81 kilogrammosok közt induló Pantea Arnold már az első meccsén vereséget szenvedett a francia Ahamri Forrieretől, és hiába került vigaszágra, ott sem sikerült továbbjutnia, miután kikapott a holland Croese Jordytól. Hasonlóan járt Albu Lehel is, aki az M3-as (40–44 évesek) kategóriában, szintén 81 kilogrammban helyezetlenül zárt.
A harmadik csíki sportoló Sinka Szabolcs volt, aki úgy érkezett a világbajnokságra mint Európa-bajnoki bronzérmes. Így vele szemben nagyobb volt az elvárás. Sinkát nem törte meg az elvárások súlya, és csodálatosan küzdött. Nem hiába érte el a legjobb eredményt. A magyar szakszövetség tájékoztatása szerint az M1-es kategória (30–34 évesek) 66 kilogrammos súlycsoportjában vitézkedő Sinka Szabolcs német, azeri és francia ellenfelet legyőzve jutott be a döntőbe, ahol az ugyancsak francia Rocton ellen vazarival és ipponnal nyert, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Európa-bajnoki bronzérmét így világbajnoki aranyra cserélte a sportoló.
Tegnap még egy csíkszeredai érdekeltségű sportoló állt tatamira Szőcs László révén, aki az M5-ös (50–54) korcsoportban a +100 kilogrammosok között küzdött. Lapzártánkig nem érkezett információ, hogy milyen helyen végzett az Európa-bajnoki veterán ezüstérmes.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb