Sima szerb győzelem, elődöntős lányok

88

Az első negyedben a szerb férfi vízilabda-válogatott eldöntötte a Magyarország ellen Európa-bajnoki negyeddöntős meccset, amely időszakban négygólos előnyre tettek szert. Innen már nem volt visszaút. A magyar lányok viszont hátrányból fordítva jutottak a legjobb négy közé.

Alámerítették a magyar válogatottat a szerbek Fotó: MTI
Kovács Gergő (j) és a szerb Andrija Prlainovica a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján a negyeddöntőbe jutásért játszott Magyarország – Szerbia mérkőzésen 2018. július 24-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott bejutott a legjobb négy közé a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon: Bíró Attila együttese a hétfő esti negyeddöntőben 10–9-re győzte le az olasz csapatot. A rendkívül izgalmas, fordulatokkal teli találkozón, amelyen hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, Keszthelyi Rita lőtte a győztes gólt, a magyar csapatkapitány 29 másodperccel a vége előtt talált a kapuba, ezt követően még Gangl Edina ötméterest védett. A magyarok a mai elődöntőben a Németországot 22–2-re legyőző Hollandivával játszanak 18 órától.
A lányok által bemutatott hatalmas feltámadást nem tudta visszaadni a magyar férfiválogatott, amely elvérzett a toronymagas esélyes Szerbia ellen. Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesének egy pillanatig sem volt esélye a világ egyik legjobbja ellen, amely nyolc perc után már 4–0-ra vezetett. A szerbek végül 8–5-re hozták a meccset. A magyar válogatott az 5–8. helyért folytatja szereplését.
A román válogatott a 11. helyért fog játszani csütörtökön, miután 12–7-es vereséget szenvedett Hollandiától a helyosztó meccsen. A románok 14.15-től Franciaországgal játszanak.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.