vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Sima HSC-vereség

Az előzetes várakozásokkal ellentétben a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata sima háromgólos vereséget szenvedett a Brassói Corona vendégeként. A találkozó nemcsak a MOL Ligába számított bele, hanem a román bajnokságba is, ezért úgy is lehet mondani, hogy kettős vereség lett a vége.

Nem sikerült begyűjteni az első győzelmet az idei szezonban a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának, amely tegnap este a Brassói Corona vendége volt. A találkozót megelőzően több rossz hír érkezett a csíki csapat háza tájáról: Péter Róbert és Molnár Zsombor feliratkozott a sérültek listájára a régebbről sérült Papp Szabolcs mellé, míg Robert Mikeska, illetve Farkas Tamás a tavalyi szezonból hátramaradt büntetését kénytelen tölteni. Mindezen túl többen kisebb sérülésekkel küszködtek, volt, aki komolyabb kezelést is kellett kapjon, mint például Kyle Heffernan, aki a vállát fájlalta. Így Geréb István és Nagy Béla edzők alig háromsornyi játékost tudtak nevezni az összecsapásra.
És ez meg is látszott, hiszen a hazaiak, akik egy nappal korábban 6–1-re kikaptak a MAC Budapesttől, alaposan belekezdtek és mindössze hét perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. Ekkor még Antal visszahozta a csíki reményeket, de a harmad vége előtt pár másodperccel jött a harmadik hazai gól és a hidegzuhany. A második játékrészre Ruczuj helyére Onodit küldte be az edzőpáros, de ő sem tudott segíteni alig három perccel a második húsz perc elkezdése után. A harmad további felébe ugyan nem kapott gólt a csíki csapat, de a játék sem ment, ami csak fokozódott a harmadik játékrész 44. percében, amikor Zsók négyre növelte a két csapat közti különbséget. Szépségtapasznak ugyan még Bíró Tamás az 54. percben egy gólt szerzett, de összességében ez nem a HSC napja volt.
A magyarországi első három MOL Liga-mérkőzésen a csapat játéka még rendben volt, ám a hazatérést követően valami megtört. Ez pedig azt jelentette, hogy sorozatban négy meccsen kapott ki a csapat. Két alkalommal a Bukaresti Steauától, egyszer a MAC Budapesttől és tegnap a Brassói Coronától.

Eredmények
Hétfő: DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE 3–2 (1–1, 0–1, 2–0) /Láda B. (7.), Booras (44.), Somogyi (57.), illetve Virág T. (12.), Lindgren (40.)/.
Tegnap: Brassói Corona – HSC Csíkszereda 5–2 (3–1, 1–0, 1–1) /Mihály Á. (5., 23.), Tranca (7., 20.), Zsók (44.), illetve Antal (11.), Bíró T. (54.)/; Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 3–2 (1–0, 1–2, 1–0) /Milan (10.), Kovács (37.), Berta (49.), illetve Peterdi (39., 40.)/; Fehérvár AV19 – Ferencvárosi TC 3–0 (2–0, 1–0, 0–0) /Szabó (9.), Tóth G. (20.), Bodó (25.)/.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb