Sima csíki siker és továbbjutás

Idegenben ütötték ki a Brassót

60

Bejutott a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe a Csíkszeredai Sportklub, miután tegnap este hatalmas pofont osztott ki a Brassói Coronának, és ezzel söpréssel lépett túl az erdélyi riválison. A Cenk alattiak nem bírták ki a Sportklub által diktált nyomást. A Ferencváros is söpréssel lépett tovább.

Nem várt könnyedséggel nyert a Sportklub Fotó: Pál Zoltán

Nem remélt könnyed győzelmet aratott tegnap este a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében a Brassói Corona vendégeként. A hétfő esti igencsak hosszúra sikeredett túlórás meccs fáradalmait a csíki csapat tudta hamarabb túlélni és kipihenni. Tegnap este pedig az első emberelőnyből Papp Szabolcs már az ötödik percben megszerezte a vezetést, hogy Valchar és Becze a harmad végéig további kettővel tolja meg. A második felvonás eleje nem ígérte a kiütéses csíki győzelmet, de végül ez lett. A meccs második felére a Sportklub újfent beindult, és további négy gólt szerezve végleg eldöntött minden nyitott kérdést. Az utolsó felvonást pedig le lehetett lazsálni a vendégoldalról, hiszen a győzelmet és a vele járó elődöntőbe kerülést semmi nem veszélyeztette. Ugyanakkor tegnap a Ferencváros is biztosította helyét az elődöntőbe.
Ma ugyanezt megteheti az Újpest, amennyiben nyer a Titánok vendégeként. A Debrecen – GYHK párharc 2–2-es döntetlenről folytatódik a hajdúsági városban és pénteken Gyergyóban. A ma esti meccs tétje így hatalmas, hiszen amelyik csapat nyer, egy meccsre lesz a továbbjutástól. A gyergyói csapatot egy busznyi szurkoló is elkíséri a mai meccsre, hogy hazai hangulatot teremtsenek Debrecenben.

Steauát vert a Sapientia
Hatalmas bravúrt hajtott végre a Sapientia U23 csapata a román jégkorongbajnokság tegnap esti mérkőzésén, amelyen Kézdivásárhelyen egygólos győzelmet aratoőtt a Bukaresti Steaua ellen. Két harmadon át döntetlenre állt a meccs, hogy az utolsó felvonásban csak az akadémia csapata találjon be. A Sapientia ma hazai környezetben fogadja 18.30 órától a Steauát. A hétvégén, szombaton és vasárnap pedig a Sportul Studențesc érkezik Karcfalvára. A hétvégére a tervek szerint rangadó is maradt, amelyen a Brassó a Galacot fogadja.
A Brassói Corona közösségi oldalán hétfő este meglepő esemény jelent meg, amely szerint ma este 18.30 órától a Cenk alattiak fogadták volna a Gyergyói HK-t a román bajnokság keretében. A probléma csak ott volt ezzel az összecsapással, hogy a piros-fehéreknek ma Debrecenben van jelenésük. A találkozót végül a GYHK kérésére elhalasztották.
Eredmény: Bukaresti Steaua – Sapientia U23 4–5 (3–2, 1–2, 0–1).

Eredmények, Erste Liga, negyeddöntő

3. mérkőzés, hétfő: Vienna Capitals II. – Ferencváros-Telekom 2–5 (1–3, 1–1, 0–1); Fehérvári Titánok – Újpest 1–4 (0–1, 1–2, 0–1) – a párharc állása: 3–0 az Újpest javára.

4. mérkőzés:
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 2–8 (0–3, 0–4, 2–1)
/Tendler (47.), Lidhammar (50.), illetve Papp (5.), Valchar (13.), Becze (18.), Krasznoszlobodcev (29., 34.), Casaneanu (34.), Bíró T. (37.), Részegh (44.)/ – a párharc végeredménye: 4–0 a Sportklub javára; Vienna Capitals II. – Ferencváros-Telekom 1–5 (0–0, 1–3, 0–2) – a párharc végeredménye: 4–0 a Ferencváros javára.

A mai műsor: Debreceni DEAC – Gyergyói HK (19, 5. mérkőzés, a párharc állása: 2–2), Fehérvári Titánok – Újpest (19.30, 4. mérkőzés, a párharc állása: 0–3).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek