Siklódi Piroska lemondását kérték

64

A Városi Sportklub Gyergyó (VSK) menedzsere, Siklódi Piroska lemondását kérték a tegnapi soros tanácsülés végén a gyergyószentmiklósi városatyák, mivel a klubmenedzser a helyi lapokban közzétett nyílt levelében „lövészárokban lapító marionett-bábuknak” nevezte a tanácsosokat. Az önkormányzati képviselő-testület abban állapodott meg, hogy bizottságot hoz létre, és kivizsgálják a VSK-Gyergyó körül kialakult konfliktusos helyzetet.

Magyarázatot kértek Sik­lódi Piroskától, a gyer­gyószentmiklósi VSK-Gyergyó menedzserétől a tanácsosok, mivel olyan nyílt levelet tett közzé a sajtóban, amelyben élesen bírálta az önkormányzati képviselőket. A konfliktusos helyzethez egy korábbi viszály vezetett, ami a menedzser és az utánpótlás jégkorongcsapatok szülői közössége között robbant ki. Nevezetesen, a szülők azt sérelmezték, hogy a menedzser belépődíjat követelt a szabadkorcsolyázásra a kis hokisoktól is. Másrészről gyalázkodó felirat jelent meg a menedzser irodájának ajtaján, illetve az egyik szülő a közösségi oldalon adott hangot nemtetszésének a vezető tevékenységét illetően. Erre írta válaszként Siklódi Piroska azt a levelet, amelyet lehoztak a helyi lapok, és amelyben a 2015/162-es tanácshatározatban foglaltakra hivatkozott a belépődíj követelésének ügyében. Arra is kitért, hogy ő csupán a határozatban foglaltakat igyekezett betartani és betartatni, csakhogy a korábbi gyakorlat szerint a kis hokisok mindig is ingyenesen használhatták a jégpályát szabadkorcsolyázásra.
Ugyanebben a nyílt levélben ezt írta a helyi tanácsról: „Ezek után a tanácsos uraktól és hölgyektől, akik legtöbbször marionett-bábuként, azt sem tudva, mire is emelik kezüket, jogosan várja el az adófizető lakosság, hogy döntéseikért végre vállalják is a felelősséget, és ne a »lövészárokban lapítva« másra hárítsák a felelősséget az általuk megszavazott döntések esetében.”
A csütörtöki tanácsülés utáni számonkéréskor a menedzser megismételte, hogy ő a tanácshatározatot próbálta betartatni, és nem óhajtott kivételezni senkivel, ugyanakkor azt is nehezményezte, hogy már hivatalának elfoglalásakor többen is kifogásolták, hogy nő került a városi sportklub élére. A tanácsosok többségét viszont sértette a nyilvánosság elé került bírálat, amiért keményen „megdorgálták” a klubvezetőt. A tanácsosok szerint több panasz is érkezett a menedzser tevékenységére, ezért többen is azt javasolták, hogy hozzanak létre egy bizottságot, amely kivizsgálná a városi sportklubnál kialakult helyzetet. Czink Attila megbízott alpolgármester viszont továbbment, ő kifejezetten a menedzser lemondását kérte.
Siklódi Piroska múlt év júliusától tölti be a VSK-Gyergyó menedzseri tisztségét, amelyre kinevezését versenyvizsgán nyerte. Az egykori kosárlabdázó húsz évet élt Bukarestben, ahol a sportminisztériumban dolgozott, innen tért haza, nagy tervekkel.

Jánossy Alíz

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.