Sikerrel nyitott az FK

Hat góllal nyerték az első meccset

128

A felkészülést elkezdő FK Csíkszereda harmadik ligás labdarúgó-csapata hatgólos győzelmet aratott a Kézdivásárhelyi KSE ellen a felkészülési időszak első találkozóján. A Szé­kelyudvarhelyi FC találkozója viszont elmaradt.

Nem adott esélyt az FK a KSE-nek Fotó: fkcsikszereda.ro

Letudta első felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda harmadik ligás labdarúgócsapata, amely a szintén a bajnoki rajtra készülő Kéz­divásárhelyi KSE-t fogadta. A tavalyi keretből, mint már közöltük, nem volt ott Nagy Barna, illetve Lőrincz József, akikkel nem hosszabbított az FK. Nincs a csapatnál már Kilyén Szabolcs sem, aki a második ligában játszó CS Mioveni-hez igazolt, míg Benkő-Bíró Norbert és Csiszer Balázs magyarországi próbajátékon vesz részt.
Az újonnan érkezők közül a magyar NB2-s Siófoktól érkezett Berde Istvánról már beszámoltunk, de vannak további új játékosok, akik bevetésre kerültek a KSE ellen. Ilyen Kovács István Szabolcs (Dési Egyesülés, 22 esztendős), Cseh Gergő (Honvéd ifi, 19), Csegöldi Ottó (FSCB, 18), Somogyi Pál (Békéscsaba, 19) vagy épp Veres Szilárd (Kolozsvári CFR, de legutóbb OSK, 22).
A találkozón az FK a két félidő alatt két különböző csapattal állt ki, és az első szoros 45 percet követően sima hatgólos győzelmet aratott. A Valentin Suciu által dirigált csíki csapat legközelebb szerdán délelőtt 11 órától a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK vendége lesz.
Eredmény: FK Csíkszereda – Kézdivásárhelyi SE 7–1 (1–1) /Bajkó Barna (20.), Soufiane Jebari (53.), Györgyi Arthur (68.), Magyari Szilárd (76., 90.), Hodgyai László (78.), Antal Barna (82.), illetve Bagoly Benjámin (28.)/.
Az FK Csíkszeredai felállítása: I. félidő: Horváth Adrián – Majzik Adrián, Mitra Szilárd, Kovács Szabolcs István, Lakatos Miklós, Cseh Gergő, Eder Gonzales, Magyari Szilárd, Csegöldi Ottó, Bajkó Barna, Györgyi Arthúr; II. félidő: Somogyi Pál – Szőcs Harald, Csürös Attila, Berde István, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Antal Barna, Soufiane Jebari, Hodgyai László, Bara László, Eder Gonzalez (Magyari Szilárd).

Ilyés az U19-esek edzője
A mérkőzés felvezetőjében szándékosan kihagytuk a távozók az FK keretéből sorából Ilyés Róbertet. A 44 éves csíki focilegenda ugyanis a legutóbbi idény végén úgy döntött, hogy befejezi aktív és igen élménygazdag labdarúgói karrierjét és átveszi az FK U19-es csapatának irányítását.
Ilyés nyert már bajnokságot, Románia-kupát és Szuperkupát is. 365 mérkőzést játszott a román első osztályban, ahol 65 gólt lőtt, de játszott az UEFA-kupában és a Bajnokok Ligájában is, így van mit tanulni tőle. Az FK honlapja pedig egy tartalmas interjút is készített vele, amelyből közlünk egy-két gondolatot.
– Egy jó tíz éve mondogatom, hogy befejezem a pályafutásomat, de örökké akadt egy-két kolléga, aki meggyőzött arról, hogy még van bennem és még tudnék játszani. Amikor láttam, hogy mindenki arról győzköd, még ne hagyjam abba, akkor tényleg elhittem, hogy még megfelelek, és ezért vállaltam a játékot. Most viszont úgy érzem, hogy fizikálisan lehet, hogy rendben lennék, de mentálisan már nem lennék készen egy új szezonra. Az elmúlt két év számomra csalódás volt, ezért nem hiszem, hogy fejben készen lennék, ráadásul most megszereztem a B licenszet Békéscsabán, és úgy gondoltam, hogyha egyszer már úgyis abba kell hagynom, akkor most csakis az edzői pályafutásra fogok koncentrálni – fogalmazott Ilyés a visszavonulásról.
Ugyanakkor az előtte álló feladatokról sem feledkezett meg, és miként fogalmaz: ez egy újabb nagy kihívás számára, bár nem új keletű dolog.
– Korábban egy rövid időszakot voltam másodedző a Brassói FC-nél az NB1-ben, majd gyerekszinten edzősködtem itthon Csíkban, illetve volt egy másfél év amikor a felnőttcsapatot edzettem a harmadosztályban, viszont ez egy újabb kihívás. Tudom, hogy olyan tehetséges játékosokkal fogok dolgozni, akik már a közeljövőben be kell mutatkozzanak a felnőttcsapatban, és ez elég nagy felelősséggel jár! Minden tapasztalatomat oda kell tennem, és tudom, hogy nehéz lesz, de jelenleg is rengeteg energiám van és szívesen csinálom. A csapat nagyjából megvan, de az új szabályzat szerint két 2001-es ifi játékost kötelező lesz használni, ezért lesznek változások a keretben, hisz azt jelenti, hogy 4-5 játékost oda kell nevelni a nagyobbak mellé. De én meg vagyok elégedve az előző kollégám, Purguly Árpád munkájával, és szeretném folytatni az ő teljesítményét – zárta Ilyés gondolatait.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek