Sikeres volt idén is a Múzeumok éjszakája

Életre kelt a múzeum

193

Népszerű volt idén is a Múzeumok éjszakája a székely­udvar­helyi Haáz Rezső Múzeumban. Nemcsak az épületet, az egész udvart belakták a gyerekek és a felnőttek.

Benépesült a múzeum udvara. Örömmel jöttek Fotók: Nagyálmos Ildikó

Hetedik éve szervezi meg az udvarhelyi múzeum vezetősége a Múzeumok éjszakáját a Szent Iván-éjhez legközelebb eső szombaton. A szervezők megpróbálták az udvaron zajló gyermekprogramokat az épületben szervezett felnőtt­programokkal összhangba hozni.

– Egyre inkább népszerűsítjük mi is, hogy a múzeum nem a szent tárgyak temploma, hanem egy kulturált szórakozóhelynek kell lennie, és akár a hétköznapi tevékenységek, a tárlatok által is próbálunk efelé nyitni. Vannak korlátok, de ez a nap megengedi, hogy jó értelemben kicsit feje tetejére állítsuk a múzeumot, az irodalom tematikájára összpontosítva a főbb programpontokat erre fűztük fel, de egyértelmű, hogy a délutánt a gyerekekre építettük, a gyerekeknek szánt műsorokra, a kincskereső játékra, kézműves-foglalkozásokra, a nap hátralevő részében pedig azokra a fix pontokra, amelyek elmaradhatatlanok – mondta el kérdésünkre Miklós Zoltán igazgató.

A délután folyamán bábelőadás, könyv- és csontbemutató, karikatúrakiállítás, rendhagyó tárlatvezetés mellett Szent Iván-éj tiszteletére tüzes produkcióval is készültek, a sepsiszentgyörgyi Stúdió M mozgásszínház tagjai mutattak be zsonglőrmutatványokat, este pedig a gyergyószentmiklósi No sugar zenekar koncertezett, az est levezetéseként 23 órától udvarhelyi filmesek dokumentumfilmjeit vetítették.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek