Sikeres volt, de jövőre szünetel

Így értékelték a Csíki Jazz Fesztivált

812

Vasárnap véget ért a 10. Nemzetközi Csíki Jazz Fesztivál, aminek a szervezők értékelése szerint megközelítőleg 1700 résztvevője volt. Nemcsak helyi, hanem külföldi látogatók is voltak. A szervezők legnagyobb megtiszteltetésére a Krassó-Szörény megyei Garâna-Jazz főszervezői is felkeresték a fesztivált. Szilágyi Nóra főszervező ugyanakkor elmondta, anyagi okok miatt jövőre szüneteltetik a fesztivált.

A visszatérő Sárik Péter és zenésztársai szórakoztatják a közönséget. A költségvetéshez képest túl magas színvonal

Aszékelyudvarhelyi, gyer­gyó­szentmiklósi és csíkszeredai helyszíneken zajló rendezvénysorozaton a résztvevők számán és a bevételen is érezni lehetett a Tusványos „elszívó” hatását – amire a szervezők számítottak is –, jóleső érzés volt számukra, hogy ettől függetlenül megtelt a Mikó-vár udvara. A visszajelzések szerint a résztvevők idén különösképpen elégedettek voltak, de nemcsak ők, hanem a fellépők is nyugtázták a szervezők igényességét.
A szervezők ezúttal az ünnepre összpontosítottak, ezért nyugodtabb, ünnepélyesebb hangulatú volt a rendezvény is.
Engedtek a jegyárakból, de kevesebb pályázatuk nyert, és idén kevesebb volt a támogató is, mint eddig. Ez utóbbi okát Szilágyi Nóra, a rendezvény főszervezője azzal magyarázta, hogy a megközelítőleg 20 főt igénylő munkát csak 2-3 ember végezte, és nem jutott elég idő, energia a szponzorkeresésre, finanszírozók felkutatására. Ennek legszomorúbb következménye, hogy jövőre már elmarad a fesztivál.
– A következő évben mindenképp szeretnénk egy év szünetet tartani, aminek nagyon egyszerű az oka: először is szeretnénk nyaralni, pihenni, mint mások, másodsorban pedig az anyagiakra kell hivatkoznom. Túl magas a színvonal, a felelősség, és ennek túl magas az ára is. Ezt az anyagi fedezetet mi már nem tudjuk előteremteni. Csak akkor folytatjuk, ha meglesz hozzá a biztos anyagi háttér, egy akkora költségvetés, amivel még tovább tudjuk növelni a színvonalat, ahogyan eddig – közölte Szilágyi Nóra.
A főszervező külön köszönetet mondott Fekete Bernadettának, aki az utóbbi években mellette állt a munkában. Az önkéntes segítők közül kiemelte Bokor Andreát és a Csíki Játékszín csapatát, akik önkéntes munkát vállaltak a fesztivál lebonyolításában. Köszönettel illette ugyanakkor a fiatal önkéntes gárdát, a 16 fős diákcsapatot is, ugyanakkor hálás a szponzoroknak, támogatóknak, akik lehetővé tették a fesztivál költségeinek fedezését.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek