2021, január 15, péntek.

Sikeres volt a dráMA7

Véget ért a székelyudvarhelyi előadásdömping: a színházkedvelő közönség ugyanis a Tomcsa Sándor Színház és a Pro Theatrum hetedik kortárs színházi találkozójának hat napja alatt összesen tíz előadást tekinthetett meg.

Mozgalmas napokon vannak túl a dráMA7 szervezői. Jövőre már a nyolcadikra készülnek
Mozgalmas napokon vannak túl a dráMA7 szervezői. Jövőre már a nyolcadikra készülnek

A Friday Rehab koncertjével zárult a Tomcsa Sándor Színház és a Pro Theatrum által hetedik alkalommal megszervezett kortárs színházi találkozó. A színházat kedvelő közönség hat nap alatt, október 4–9. között, összesen tíz produkciót – nyolc stúdió, egy nagytermi és egy felolvasó-kocsmaszínházi előadást – láthatott a bukaresti Odeon Színház, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Yorick Stúdió, a nagyváradi Szigligeti Színház, a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház, az Újdvidéki Színház, a kolozsvári Váróterem Projekt és a Ground Floor Group, valamint a házigazdák előadásában. A zárónapon bemutatott Szeretik a banánt, elvtársak? című előadásra elkapkodták a jegyeket. Székely Csaba drámáját a Yorick Stúdió előadásában, Sorin Militaru rendezésében láthatta a közönség. Csekélyebb volt az érdeklődés az Újvidéki Színház remek, Urbán András rendezésű Bánk bán-adaptációja iránt. A nagytermi előadás sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a vártnál kevesebb nézője volt. Szülők és gyerekek egyaránt szerették, telt házas volt a Makám együttes gyerekkoncertje – jó ötlet volt családosoknak szóló programmal színesíteni a felhozatalt. Sokan voltak kíváncsiak a dráMÁzat2 könyv bemutatójára is, a felolvasott pályázatnyertes műveknek is mindig volt hallgatósága. A dráMA7 sikerét és létjogosultságát bizonyítja, hogy az előadások és a kísérőprogramok iránti érdeklődés minden eddigit felülmúlt. A szervezők folytatást remélnek és „Jövőre, veletek, ugyanitt!” jelszóval látnak hozzá a találkozó nyolcadik felvonásának megszervezéséhez.
A dráMA7 – kortárs színházi találkozó főtámogatói a Román Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alap, a Romániai Színházi Szövetség UNITER, a Román Kulturális Minisztérium, a Communitas Alapítvány és a székelyudvarhelyi önkormányzat volt.

Lázár Emese

Kapcsolódó cikkek:

14,310RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb