Sikeres kupakgyűjtés Sanyikának

70

Másfél tonna kupak és műanyag hulladék gyűlt össze a tizenhárom éves csíkszentmártoni Tamás Sanyikának az elmúlt két hónapban: az újrahasznosítható műanyagot a kisfiú édesapja, Tamás Sándor vette át az értékesítő cég székhelyén.
A tervezettnél néhány nappal korábban zárult az akció, a kupakok és műanyagok összesítése, így sikerült megoldani a Sepsiszentgyörgyre már Erdély több városából begyűjtött, 1100 kg műanyag Csíkszeredába szállítását. Csíkszeredában a Juventutti Alapítvány vállalta helyileg a gyűjtés megszervezését, ez a gyűjtés a második akció (az Antalka Gréta számára indított és sikeresen zárult gyűjtést követően), amivel Csíkszereda is bekapcsolódik az eredetileg sepsiszentgyörgyi, azóta Erdély-szintűre kiterjedt Életmentő Kupakok kezdeményezésbe. Az 1100 kg műanyag palack, kupak és más újrahasznosítható hulladékhoz még hozzáadódott a csíkszeredai gyűjtőpontokon hagyott vagy leadott, összesen 453 kg kupak, így az értékesítés során a kisfiú édesapja 950 lejt vehetett át.
Tamás Sándor megköszönte maga és családja nevében is minden kedves embernek a fáradságát, aki egy kicsivel is hozzájárult ehhez az akcióhoz: „ez az összefogás hatalmas, és nem is gondoltam volna, hogy ennyire sikeres lehet egy ilyen egyszerűnek indult akció, bárcsak tudnám mindenkinek külön megköszönni”.
A Juventutti Alapítvány köszöni minden csíkszeredai gyűjtőpont (Merkúr Áruház, FunFM Rádió, Székely Háza, Power Huni Gym), az iskolák, óvodák, magánszemélyek, munkaközösségek, és minden önkéntes segítségét. A gyűjtés természetesen folytatódik. Bár a következő akció kedvezményezettjének neve még nem derült ki, a kupakgyűjtés folyamatos, és rövid időn belül megjelennek a plakátok, amelyekről kiderül, kinek tudunk legközelebb közösen, sok kis kupakkal segíteni.

Balázs Brigitta, Juventutti Alapítvány, Csíkszereda

meg_nehany_helyrol_begyujtunk_leadas_elott

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.