Sikeres hétvégét zártak a csíkiak

209

Remek hétvégén vannak túl a csíkszeredai pilóták, az Arad Raliról és a másodosztályú hegyi gyorsulási bajnokságról is dobogós hellyel tértek haza a versenyzők. A Szent Anna-tónál tartott hegyibajnokin Csató Roland kétszer, Szabó Botond pedig egyszer állhatott a dobogóra, míg a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre alkotta páros az Arad Ralin a nemzetközi értékelésben két kategóriát nyert, az országos pontvadászatban pedig egy géposztálygyőzelemmel és egy második hellyel tért haza, ugyanakkor összetettben is pontokat szereztek.

Kupákkal tért haza Aradról Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre Fotó: Balázs Attila

Két versenyen vettek részt a csíkszeredai pilóták az elmúlt hétvégén. A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros a nemzetközi Arad Ralin indult és zárt jó eredményekkel, míg a másodosztályú hegyi gyorsulási bajnokságban Szabó Botond és Csató Roland szerepelt kitűnően.
Az Arad Rali idén is a hazai bajnoki mellett Európai Rali-kupa (ERT) futam volt, így a nevezők közül többen is mindkét értékelésben pontokat szereztek. A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre csíkszeredai páros az ERT-ben megnyerte az RC3-as géposztályt és az elsőkerék-meghajtású autók kategóriáját, a hazai bajnoki értékelésben az utóbbi kategóriában a második helyen zárt. – Nem vagyunk túlzottan elégedettek a második hellyel, de örülünk a megszerzett pontoknak. Noha a pályabejárás után már jeleztük, néhány szelektíven az út minősége az elmúlt évekhez képest sokkal rosszabb volt, ez élesben másodperceket jelentett – mondta Cseh Vajk Imre. A csíki navigátor hozzátette, Arad környékén sok volt az eső az elmúlt időszakban, így nagyon sok volt a kő az utakon. – A Zarándnádas szelektíven több szakaszon is elmosta az eső az utat, voltak helyek, ahol alig fértünk el – tette hozzá a navigátor.
A hazai szakszövetség honlapja szerint a csíkiak három futam után 30 ponttal vezetik az 5-ös géposztályt, az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában pedig 43 ponttal a második helyen állnak, 25 ponttal lemaradva Raul Badiutól. Az Arad Rali volt az idény második olyan versenye, ahol a Teslovan–Cseh páros az összetettben is pontozott, így tíz egységgel jelenleg a tizenegyedik helyen állnak.
– Tíz nap múlva újabb versenyünk lesz, reméljük, hogy a „szomszédban”, Bákó és Mojnyest környékén több szerencsénk lesz és sikerül faragnunk hátrányunkból az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában – nyilatkozta lapunknak Cseh Vajk Imre.

A pontszerzők
Európai Rali-kupa (ERT): 1. Valentin Porcișteanu, 2. Dan Gârtofan (mindketten Škoda Fabia R5), 3. Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5), 4. Szabó Gergő, 5. Manuel Mihalache (mindketten Mitsubishi Lancer EVO 9), 6. Constantin Aur (Škoda Fabia R5), 7. Teslovan Adrian/Cseh Vajk Imre (Citroën DS3 R3T Max), 8. Florin Tincescu (Fiat Abarth 124 Rally RGT), 9. Szabó Csongor (Ford Fiesta R2), 10. Mihai Manole (Ford Fiesta R5).
A 2-es géposztályt Porcișteanu, a 3-ast Szabó Gergő, az RC3 és az elsőkerék-meghajtású autók kategóriáját a Teslovan–Cseh csíki páros nyerte.
Román bajnoki, összetett: 1. Porcișteanu, 2. Gârtofan, 3. Marișca, 4. Szabó Gergő, 5. Mihalache, 6. Aur, 7. Raul Badiu (Suzuki Swift Sport), 8. Teslovan Adrian/Cseh Vajk Imre, 9. Tincescu, 10. Szabó Csongor.
A 2-es géposztályt Porcișteanu, a 3-ast Szabó Gergő, az 5-öst a Teslovan–Cseh csíki páros, a 9-est, az elsőkerék-meghajtású autók kategóriát és a Suzuki-kupát Badiu, a 11-es géposztályt Sebastian Barbu (Mitsubishi Lancer EVO 8), a Dacia-kupát Mihnea Mureșan (Dacia Sandero), a veterán autók kategóriáját pedig Dorin Alexandru (VW Golf) nyerte.
A másodosztályban – rali-2 – Cristian Sugar (Dacia Logan) nyert Bogdan Moldovan (Renault Clio) és Claudiu Albut (Dacia Logan) előtt.
A bajnokság következő versenyét, a Moldva Ralit június 15-én és 16-án tartják Bákó és Mojnyest környékén.

Gyorsultak a Szent Anna-tónál
Vasárnap a Szent Anna-tó felé vezető 113/A megyei úton tartották az országos hegyi gyorsulási bajnokság másodosztályának ötödik, a regionális bajnokságnak pedig az első futamát, amelyet a sepsiszentgyörgyi Auto Crono SK és a csíkszeredai Auto Club Pro Motor-HR közösen szervezett. Az országos kiírásban tizennyolc, a regionális bajnokságban öt pilóta állt rajthoz.
A Hargita megyei pilóták jól szerepeltek, összetettben Szabó Botond (Renault Clio) a hatodik, Csató Roland (Suzuki Ignis) a tizedik helyen zárt. Csató a junior kategóriát megnyerte, az A1 géposztályban a második helyen zárt, Szabó pedig az A2 géposztályban lett a második.
A versenyt Orha Claudiu (Mitsubishi Colt) nyerte Bedő Barna (BMW M3) és Szőcs Lóránt (WV Golf) előtt.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek