Sikeres főpróba a középszakasz előtt: Sportklub-győzelem zárásként

14

Hárommal is ment a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó meccsén a Debreceni DEAC ellen, hogy a hajrá izgalmasra sikeredjen.

Sportszerű, hajtós meccsen nyertek a kék-fehérek                                                                Fotó: László F. Csaba

A Csíkszeredai Sportklub számára tét nélküli mérkőzéssel ért véget a jégkorong Erste Liga alapszakasza, amelyen azt a Debrecent fogadták, amely még a mérkőzés előtt reménykedett a 4. helyben, a győzelmi kényszer terhe mellett.
Ennek megfelelően aktívabban kezdtek a vendégek, de Szamankov a helyén volt. Lassan életre kelt a Sportklub is, hogy Kuljas vasat találjon, míg Fodor és Láday ziccert rontson. A 8. percben egy kontra végén Novotny egy igencsak szemfüles góllal megszerezte a vezetést. Kemény mezőnyharc kezdődött, majd egyre inkább fölénybe került a Sportklub. Rokaly Sz. és Becze a 14. percben még ziccert rontott, de két percre rá egy parádés Gecse–Rokaly Sz. összjáték végén utóbbi nagy gólt lőtt, beállítva a harmad végeredményét.
Jó tempóban kezdték a második harmadot is a felek. Oda-vissza hoki alakult ki, helyzetekkel mindkét kapu előtt. A Sportklub irányított, de a vendégkontrák sem voltak veszélytelenek. A 33. percben végül egy sikeres ellentámadás végén Taratuhin passzából Sándor volt eredményes. Rögtön a gólt követően fórt is kaptak a csíkiak, de a lehetőséggel nem tudtak élni. A harmadot végül egy Becze és egy Horváth lehetőség zárta le.
Alaposan belekezdett a Sportklub a harmadik harmadba. Becze ziccert vétett, majd egy kontra végén Fodor passzából Farkas szerzett gólt. A gól után Taratuhin is helyzetbe kerül, hogy végül Kuljas bődületes kékvonalas lövése a hálóban kössön ki. Hetényinek esélye sem volt. Egy percen belül Vesutkin akár le is zárhatta volna a meccset, de a szólóját fogta Hetényi. A DEAC lassan életre kelt. Graaskamp előbb vasat talált, majd Hári gólt lőtt. Lüktető meccs alakult ki, hogy az 53. percben újra fórba kerüljön a Sportklub. Ebből viszont a vendégek szereztek gólt Léránt révén. Izgalmas lett a hajrá! 21 másodperccel a vége előtt emberelőnybe került a DEAC, Hetényi is lekorcsolyázott, de több gól nem esett.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek