Sikeres együttműködési megállapodások: Együtt folytatják az út építését

18

Sikeres volt a múlt hétvégén kilencedik alkalommal megszervezett Mária Út Konferencia. Mindamellett, hogy a más országok zarándokútjainak és tematikus útjainak képviselői betekinthettek az itteni zarándokéletbe, a zarándokutak fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodások is születtek.

Száztíz résztvevője volt az idei kétnapos Mária Út Konferenciának, amely a Járjunk együtt! zarándok- és tematikus utak sokszínűsége témára épült. Ausztria, Szlovénia, Magyarország és Románia zarándokútjainak és tematikus útjainak képviselőivel folytatott kerekasztal-beszélgetések, műhelymunkák sikeres megállapodásokat eredményeztek, az együttműködési készséget a közös zarándoklat erősítette.
Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út Egyesület elnöke lapunknak elmondta: a turisztikai minisztérium kezdeményezésére már régebb Csíksomlyón és Suceaván elkezdődött az értekezés az ügyben, hogy együtt tovább építsük a Mária utat Iași és Suceava területét is érintve, hozzátéve: a partnerség kivitelezési lehetőségeinek megbeszélését Iași-ban folytatják jövő héten.
Mint megtudtuk: egyeztetések folytak az utak jelzésének kialakításáról azon az 50 kilométeres szakaszon, ahol a Via Transilvanica érinti a Mária utat. Ezenfelül szó esett az idegenforgalmi tárca képviselőivel arról is, hogy miként tudnának együtt fellépni a zarándokutakra vonatkozó törvény megváltoztatásának érdekében, úgy, hogy az a zarándokok és turisták érdekeit szolgálja.
2019-ben Hargita Megye Tanácsa 7840 lejjel támogatta az Erdélyi Mária Út Egyesületet, hogy a Farkaslaka–Oroszhegy–Zetelaka útvonalon irányjelző táblákat, pihenőket és padokat tudjanak felszerelni – tudtuk meg Molnár Sándortól.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek