Sikeres kupakgyűjtés Grétának

76

Eredményesen zárult január végén az Antalka Gréta számára indított kupakgyűjtés Csíkszeredában. Február 25-én adták át az összegyűlt kupakokat a kislány nagytatájának, aki az értékesítő cég székhelyén vette át az akció alatt összegyűlt újrahasznosítható hulladékot. Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, valamint Erdély egész területéről gyűjtöttek kupakokat, műanyag palackokat.
A Juventutti Alapítvány január 18-án kapcsolódott be a sepsibükszádi kislány megsegítéséért indított, sepsiszentgyörgyi kezdeményezésű jótékony akcióba, a csíkszeredai gyűjtés megszervezését vállalva az akut limfoblasztos leukémiával diagnosztizált kislány számára. A kevéssel több, mint egy hónap alatt Csíkszeredában folyamatosan teltek a gyűjtőpontokon elhelyezett dobozok, a múlt héten összesítették a kislány számára felajánlott kupakokat, hogy a héten sor kerülhessen az értékesítésre.
Összesen 1025 kg műanyag hulladék érkezett több városból, amiből 660 kg kupak, 336 kg műanyag palack és műanyag hulladék, 29 kg alumínium doboz volt. A lelkes kupakgyűjtők nagyon eredményesen dolgoztak, ugyanis a 660 kg kupakból 216 kg Csíkszeredában gyűlt össze.
Antalka Gréta nagytatája, Ilyés János vette át a kupakokat és a többi műanyagot, amiért az értékesítés során 800 lejt kapott a család. A nagytata megköszönte mindenki munkáját és segítségét, és elmondta, hogy nagyon sokat jelent a család számára az összefogás, és az, hogy ilyen sok ember hozzájárult, hogy a „semmiből”, a hulladékból anyagi segítség szülessen.
A Juventutti Alapítvány köszöni minden gyűjtőpont eddigi segítségét (Merkúr Áruház, PowerHuni Gym, Székely Háza üzlet, FunFm rádió), és az ott dolgozók lelkes hozzáállását a jótékony cél érdekében.
A kupakgyűjtés természetesen nem áll meg, jövő héttől újabb akció indul: a 13 éves csíkszentmártoni Tamás Sán­dor­kát és családját szeretnénk segíteni a kupakok összegyűjtésével. A tavaly csípőműtéten esett át a kisfiú, idén beavatkozásra is szükség lenne, de addig is a sorozatos kezelések, vizsgálatok miatt folyamatos megpróbáltatásokon megy keresztül az ágyban fekvő beteg kisfiú és családja.
Az akció részleteiről bővebben a Juventutti Alapítvány Facebook-oldalán (facebook.com/juventutti) és honlapján tájékozódhatnak majd a segíteni vágyók.

Balázs Brigitta, Juventutti Alapítvány

DSCN1033_kupakgyujtes4

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek