Shalla lehet az Erste Liga legjobb csatára

A hónap végéig eldől

34

A Csíkszeredai Sportklub kanadai csatára is ott van azok a játékosok között, akik esélyesek a jégkorong Erste Liga legjobb csatára címre. A liga május végén dönti el, hogy Joshua Shalla, a KMH-s Szűcs István vagy a ferencvárosi Nagy Gergő lesz-e a legjobb.

A legjobb három csatár

Nagy Gergő, Joshua Shalla és Szűcs István Gábor közül kerül ki a szezon legjobb csatára az Erste Ligában. A díjra a liga vezetőedzői jelöltek, és a győztest is ők választják ki. A díjazott személye május végén derül ki.
Nagy Gergő, a megosztott aranyérmes FTC-Telekom 30 éves csapatkapitánya már az alapszakaszban is igen eredményes volt, hiszen 36 meccsen 18+20-as mutatóval zárt, de a folytatásban még rá tudott tenni erre egy lapáttal. A középszakaszban nyolc találkozón hat gól és kilenc assziszt volt a mérlege, majd a Titánok elleni negyeddöntőt 3+9-cel fejezte be, két meccsen is négy pontig jutott a sorozatban. Az UTE elleni elődöntő mindkét meccsén betalált és elő is készített a válogatott támadó.
A 28 éves kanadai Joshua Shalla első idényét töltötte az Erste Ligában, és a megosztott első Csíkszeredai Sportklub egyik legjobbja volt. Az alapszakasz assziszt- és pontlistáját az első helyen zárta: 34 meccsem 28+39 volt a mérlege. A középszakaszban sérüléssel küzdött, egy meccsen szerepelt, de a negyeddöntőben már volt gólja és gólpassza is, majd a Gyergyó elleni elődöntő két meccsén két góllal és három assziszttal a Sportklub legeredményesebbje volt.
A 22 éves Szűcs István a Hokiklub Budapestből emelkedett ki teljesítményével. Az alapszakaszt 36 meccsen 22 góllal és 15 assziszttal zárta, majd a középszakaszban még három gólpasszt gyűjtött. Volt négypontos meccse is, nagy szerepet játszott az UTE és a Brassó elleni sikerekben. Teljesítményére a MAC Újbudánál is felfigyeltek, így a szlovák Extraligában is bemutatkozhatott.

Lesz megoldás Gyergyószentmiklóson, ha gond lesz
Magabiztosak a Gyergyói HK vezetői a jégkorong Erste Ligában való folytatást illetően. Eddig sokak számára nem igazán volt tiszta, hogy honnan ered ez a magabiztosság. Erre most magyarázatot adott a GYHK legújabb igazolása, Szabó Pál Krisztián, aki az M1 aktuális műsorának megerősítette a közszájon terjedő információkat, továbbá beszélt a hazaigazolásáról is.
– Romániából és Magyarországról is két-két csapat keresett meg. A gyergyói vezetőkkel már februárban beszéltem, és olyan terveket vázoltak fel, hogy bajnokesélyes csapatot szeretnének. Ez engem nagyon megfogott, és úgy döntöttem, hogy akkor inkább visszamegyek Gyergyó­szentmiklósra – nyilatkozta a 24 éves csatár az M1-nek, majd hozzátette – Szeretném bebizonyítani, hogy többre vagyok hivatott, mert az elmúlt négy évben, amikor felkerültem a felnőttkeretbe, erre nem voltam képes. Sok hiányérzet maradt bennem. Nem voltam képes kihozni azt, amit magamban érzek, és nem is kaptam meg a lehetőséget arra, hogy ezt kihozzam magamból.
A világjárvány miatt egyelőre bizonytalan a következő szezon indulása és az ott rajthoz álló csapatok végleges listája, a Gyergyói HK mindenesetre nevezett a 2020–2021-es idényre. Szabó Krisztián szerint a gyergyói klubvezetőknek megfelelő terveik vannak arra az esetre, ha a határátlépést még különböző előírások nehezítik, amikor a tervek szerint szeptember közepén indulnak a liga küzdelmei. Kiemelte: ebben az esetben a gyergyói klub nem ingázik, hanem kész huzamosabb időt Magyarországon tölteni, hogy le tudja játszani a mérkőzéseit.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.